Subaşı Belediyesi sokak hayvanlarını unutmuyor

Subaşı Belediyesi beldedeki sokak hayvanlarının yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmelerini sağlamak adına beldenin belirli noktalarına su ve mama takviyesi yapmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 15:33

Sokak hayvanlarının itlaf edilmesi yönünde bir kanunun tartışıldığı şu günlerde Subaşı Belediyesi ise beldedeki sokak hayvanlarının sıcak havalardan etkilenmeden yaz aylarını rahatça geçirmelerini sağlamak adına çalışmalar yapıyor. Bu çerçevede belediye tarafından sağlanan mamalar beldede belirli noktalara yerleştirilen mamamatiklere konarak hayvanların aç kalması engelleniyor. Yine belirli noktalara su kapları yerleştirilerek hayvanların suya erişimleri de kolaylaştırılıyor. Belediye ekipleri düzenli aralıklarla mama ve suları yenileyerek hayvanların aç ve susuz kalmasını önlüyor.

Sokak hayvanlarının da toplumun bir parçası kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, “Sokak hayvanları zararlı ve saldırgan değillerse, insanlara zarar vermiyorlarsa toplumun bir parçası olarak kabul edilmelidir. Biz de bu anlayışla beldemizdeki sokak hayvanlarının yaz aylarında aç ve susuz kalmalarını önlemek adına beldemizin değişik bölgelerinde bulunan mamamatiklere ve su kaplarına mama ve su bırakıyoruz. Böylece hayvanlar rahatça karınlarını doyurup su içebiliyorlar. Sonuç olarak belediyeler beldedeki her canlıya hizmet üretmekle yükümlü devlet kurumlarıdır. Biz de beldemizde yaşayan sokak hayvanlarına da hizmet üretiyoruz, üretmeyi de sürdüreceğiz” dedi.

Subaşı Belediyesi’nin hizmetleri vatandaşlardan da tam not alıyor. Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ve ekibini kutlayan beldedeki vatandaşlar, “Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını engellemek adına böylesi güzel bir hizmeti ürettiği için belediyemize teşekkür ediyoruz” dediler.