Sonbahar Dönemi için Diyetisyenden beslenme önerileri... Sonbaharda nasıl beslenmeliyiz? Mevsim geçişlerinde hasta olmamak için ne yapmalıyız? Mevsim geçişlerinde nasıl beslenmeliyiz?

Uzman Diyetisyen Bengüsu Kat, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sağlıklı beslenmenin ne şekilde olması gerektiğini açıkladı. Kat, . İşte Uzman Diyetisyenden sonbahar mevsiminde beslenme önerileri…

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 00:44
https://www.yalovahayat.com/

Uzman Diyetisyen Bengüsu Kat, özellikle mevsimine uygun beslenmenin önemini vurguladı. Tüketicilere havaların serinlemesiyle birlikte doğru ve sağlıklı beslenme konusunda yol gösteren Kat bireylerin sağlıklı ve rahat bir şekilde kış dönemine geçebilmesi için yalovahayat.com’a tavsiyelerde bulundu. 

“Güçlü bir bağışıklık için C vitaminine dikkat”

Sonbahar döneminde tüketicilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sıralayan Kat, “Sonbaharda kabak, balkabağı, tatlı patates, elma, armut, cennet hurması gibi mevsimine uygun sebzeleri ve meyveleri tercih ederek vitamin ve mineral alımınızı artırabilirsiniz. Lif içeriği zengin besinleri ihmal etmeyin: Tam tahıllı ekmekler, kepekli pirinç, yulaf gibi lifli gıdalar sindirim sağlığınızı destekler ve tokluk hissinizi artırır. Güçlü bir bağışıklık için C vitamini alımına dikkat: Grip ve soğuk algınlığına karşı korunmak için turunçgiller, kırmızı biber, brokoli, maydanoz gibi C vitamini içeren gıdaları sıkça tüketin” dedi. 

“Dengeli tabaklar hazırlayıp tüketin”

Tüketicilerin sıcak içecekleri tercih etmesinin daha faydalı olacağına dikkat çeken Kat, “Sıcak içecekler tercih edin: Soğuk hava nedeniyle sıcak içecekler, özellikle bitki çayları ve sıcak su limon ile bağışıklık sistemini destekler. Dengeli tabaklar hazırlamaya özen gösterin: Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları dengeli bir şekilde içeren tabaklara öğünlerinizde yer verin. Baharatları kullanın: Zencefil, tarçın, karanfil, zerdeçal gibi baharatlar yemeklere lezzet katar ve bağışıklık sistemini destekleyebilir” diye konuştu. 

“Bağışıklık sistemi için düzenli egzersiz şart”

Su tüketmenin son derece önemli olduğunu ifadelerine ekleyen Kat, “Her mevsim yeterince su şart: Soğuk hava da olsa vücudunuzun su ihtiyacını unutmayın ve yeterince su içmeye özen gösterin. Sularınızı kabuk tarçın, limon, zencefil ile aromalandırabilirsiniz.

Düzenli olarak egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin: Sonbaharın serin havaları yürüyüşler ve açık hava aktiviteleri için idealdir. Düzenli egzersiz bağışıklık sistemini güçlendirir. Unutmayın ki her bireyin beslenme ihtiyaçları farklıdır ve beslenme kişiye özeldir. Beslenmeyle ilgili endişeleriniz var ve yazın yeteri kadar sağlıklı beslenemedim hatta üzerine kilo bile aldım diyorsanız işte sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı yaşama adım atmanız için tam zamanı, alanında uzman bir diyetisyenden bu süreçte destek alabilirsiniz” şeklinde konuştu.  M. Tunç Tanrıverdi