Seyyar satıcılar, sıcak havadan nasibini aldı

Yalovalı seyyar satıcılar, sakin geçen mayıs ayının ardından sıcak havanın etkisiyle satışlarını artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2024 03:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2024 03:21
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da bayram tatilinin sona ermesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kentte hareketliliği artırdı. Ramazan ayında oldukça sakin bir dönem geçiren Yalova halkı, kurban bayramı tatilinde bahar havasını kent merkezinde değerlendirmeye başladı.

Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar alışveriş ve dinlenmenin yanı sıra sokak lezzetlerine de yoğun ilgi gösterdi. Ramazan ayı boyunca satışları azalan seyyar satıcılar, yoğun ilgiden fazlasıyla memnun. Kentin en işlek noktalarından Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Yalı Caddesinde satış yapan esnaf için yoğun günler başladı.

Kestane satıcıları, simitçiler, dondurmacılar, midyeciler, mısırcılar ve su satıcıları Ramazan sakinliğinin ardından satışlarını ikiye katladı. Ramazanda çalışmaya ara veren bazı seyyar satıcılar bahar aylarının ve yaz aylarının en yoğun dönemleri olduğunu belirtti. Havalar ısındıkça yabancı müşterilerin de arttığını kaydeden esnaflar, yaz mevsimini iple çektiklerini dile getirdi.

Serap Polat