Sanat ve kültür sezonu tamamlandı

Yalova’da birçok etkinliğe sahne olan Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür ve sanat sezonu sona erdi. Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin yeni sezonun planlamalarının tamamlandığını ifade ederek 2024-2025 kültür sanat sezonunun daha yoğun bir programla Yalovalılarla buluşacağının müjdesini verdi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 01:19
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 2023-2024 kültür sanat sezonunu sanatsal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçen bir sezonla tamamladı. Sezonun son etkinliği, İl Halk Kütüphanesi okuma salonunda felsefeci, şair-yazar Rafet Elçin'in ‘Öğrenmek’ başlıklı söyleşisiyle gerçekleşti.

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, sezon boyunca Yalovalılarla buluşturulan etkinliklerin yeni sezonda artarak devam edeceğini belirtti. Karatekin, “Yalova'da kültürel ve sanatsal faaliyetlere olan ilgiyi artırmak ve halkımızı bu alanda daha fazla etkinlikle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2024-2025 sezonunda da dopdolu bir programla karşınızda olacağız” dedi.

Kültürel etkinliklerle dolu bir yıl

Geçtiğimiz ekim ayında başlayan 2023-2024 kültür sanat sezonu kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kütüphane Buluşmaları adı altında her çarşamba günü İl Halk Kütüphanesi okuma salonunda saat 20.00'de birçok düşünce ve sanat insanı konuk edildi. Ayrıca, Halil İnalcık Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda salı günleri saat 18.00'de Sinema Buluşmaları adı altında film okumaları etkinliği düzenlendi.

Şiir ve tiyatro buluşmaları

16 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Pendik'ten gelen şiir severlerle düzenlenen ‘Şehrin Şairleri’ adlı şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Bu etkinliği, şubat ayından itibaren her ay düzenlenen Şiir Akşamı etkinlikleri takip etti. Ayrıca, Devlet Tiyatroları ve Bursa Şehir Tiyatrolarının oyunları Yalova izleyicisiyle buluştu.

Gelecek sezon için planlar

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, eylül ayında açıklayacağı 2024-2025 kültür sanat sezonu programıyla Yalovalı sanatseverleri zengin kültürel aktivitelerle buluşturmayı planlıyor. Müdür Ziya Karatekin, "Yeni sezonda da sanat ve kültür dolu bir programla halkımızı buluşturarak Yalova’nın kültürel hayatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün düzenlediği bu etkinlikler, şehrin kültürel hayatını canlandırarak Yalovalılara keyifli ve öğretici deneyimler sundu.