Pratisyen hekimlere oryantasyon eğitimi

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve yeni başlayan pratisyen hekimlerin hızlı adaptasyonu için düzenlenen 3 günlük oryantasyon eğitimi başarıyla tamamlandı. Eğitimde, acil durumlarda hasta yönetimi ve sık karşılaşılan hastalıklara yönelik teorik ve pratik bilgiler paylaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 16:17

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, il genelindeki sağlık birimlerinde yeni göreve başlayan pratisyen hekimlerin hızlı adaptasyonunu sağlamak amacıyla, 7-9 Ekim 2024 tarihleri arasında 2. Yalova İli Acil Servis Pratisyen Hekim Oryantasyon Eğitimi düzenledi. 3 gün süren eğitim, hastanenin konferans salonunda gerçekleştirildi. Katılımcılara, ilde sık karşılaşılan hastalıklar ve hastalara acil durumlarda nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda teorik ve pratik bilgiler sunuldu.

Eğitim, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ergenç ve eğitim koordinatörü Prof. Dr. Nurşah Başol, çeşitli sunumlarla katkıda bulundu. Alanında uzman hekimler de mesleki deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak pratisyen hekimlerin yetkinliklerini geliştirmelerine yardımcı oldular.

Eğitimde temel ve ileri yaşam desteği algoritmaları (resüsitasyon), zehirlenmelerde acil yaklaşım, KOAH ve astım acil yönetimi, böbrek yetmezliğinin acil yönetimi, obstetrik ve jinekolojik aciller, göz acilleri, inmenin acil yönetimi, beyin ve toraks BT yorumlama, nöbet ve status epileptikus yaklaşımı, çocuk hastaya acil yaklaşım, karın ağrısına acil yaklaşım, ekstremite travmaları, travmaya acil yaklaşım, göğüs ağrısına acil yaklaşım, EKG yorumlama ve aritmilere yaklaşım, diyabetik aciller, akut koroner sendromun acil yönetimi, akciğer ödemi konuları ele alındı.

Yalova İl Sağlık Müdürü Karakuş, pratisyen hekimlere bu eğitimin meslek hayatlarında yol gösterici olacağını belirterek, tüm katılımcılara başarılar diledi. Eğitim sonunda katılımcılara ve eğitim veren uzman doktorlara belgeler takdim edildi.

Yalova’da sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla, pratisyen hekim oryantasyon eğitimlerinin düzenli aralıklarla yapılması planlanıyor.