Pozitif Psikoloji Uygulamaları Eğitimi 2 günde 80 öğretmene ulaştı

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile planlanan, Eğitimde Pozitif Psikoloji Uygulamaları Semineri’nin üçüncü oturumu, Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti. Gerçekleştirilen eğitimlerde 2 gün içerisinde 80 öğretmene ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 16:00

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Eğitimde Pozitif Psikoloji Uygulamaları Seminerinin üçüncü oturumu, Çınarcık Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. İki gün süren etkinlikte, 80 öğretmene pozitif psikolojinin eğitimdeki yeri ve önemi hakkında detaylıca bilgi verildi. Seminerde, öğretmenlerin öğrencilerle olan etkileşimlerinde pozitif psikolojiyi nasıl uygulayabilecekleri üzerine çeşitli eğitim teknikleri ve stratejiler paylaşıldı.

Eğitmenler, öğretmenlerin hem kendi ruh sağlıklarını güçlendirmelerine hem de öğrencilerinin duygusal gelişimlerine katkı sağlamalarına yardımcı olacak yöntemler sundu. Eğitimlerde, idareciler ve öğretmenler oldukça keyifli zaman geçirdiler. Süreç boyunca öğretmenlere eğlenerek öğrenme fırsatı sunan ÖRAV Uzman Eğitmenleri aynı zamanda da öğretmenlere; kazandıkları bilgileri sınıf ortamlarında nasıl uygulayabileceklerine dair örnekler verdiler ve grup çalışmaları gerçekleştirdiler.

Murat Can Aytemur