Onlar için sıcak bir yuva mümkün!

Yalova’da Hayvanları Koruma Günü nedeniyle başlatılan proje kapsamında açılan sosyal medya hesabından paylaşılacak can dostlarımızı sahiplenmek artık mümkün olacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:04

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi yeni bir projeye imza attı. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü başlayan projede, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi tarafından açılan sosyal medya hesabından paylaşılacak can dostlarımızı dileyen vatandaşlar sahiplenebilecekler.

‘Satın almayalım, sahiplenelim!’

“Satın almayalım, sahiplenelim” diyerek proje hakkında açıklamada bulunan Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Betül Yüzbaşı; “Günümüzde her geçen gün evde beslenen evcil hayvan nüfusu artmaktadır. Bizler Yalova Belediyesi olarak sokakta yaşayan can dostlarımızın mevcut yasalar çerçevesinde bir yaşam sürmeleri için gerekli çalışmaları özenle yapmaktayız. Rehabilitasyon merkezimizde ve sokaklarda evde besleyebileceğimiz birçok sahipsiz canımız mevcut. Hemşehrilerimizden ricamız bu canlarımıza sahip çıkmalarıdır” dedi.

‘Bu proje bir milat olacak’

Bu amaçla Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Merkezi olarak bir sosyal medya hesabı oluşturduklarını dile getiren Veteriner Hekimi Betül Yüzbaşı, sözlerini şu şekilde tamamladı: “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü aktif hale gelecek olan Instagram (yalovabldveterinerlik) sayfamızı tüm hayvanseverlerimiz takip ederek kendilerine uygun gördükleri kedi ya da köpek dostlarımızı sahiplenebilirler. Bugünün hayata geçireceğimiz projeyle bir milat olacağına inanıyor, tüm hayvanseverlerimizin ve can dostlarımızın 4 Ekim Hayvanları Koruma gününü kutluyoruz” dedi.

Güldaniye Sofu Erdoğan