Öğrenciler çevreyi, balık adamlar deniz dibini temizledi

Dünya Çevre Günü, Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Yalova Su Sporları ve Balıkadamlar Kulübü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte öğrenciler çevre, balık adamlar ise deniz dibi temizliği gerçekleştirdiler

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 11:56
https://www.yalovahayat.com/

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Yalova Su Sporları ve Balıkadamlar Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, kurum temsilcileri ve STK'lar bir araya geldi. ‘Dünya Çöp Kutusu Olmasın’ sloganıyla düzenlenen etkinlik, çevre bilincini artırmayı hedefledi.

Programa katılım yoğundu

Etkinliğe Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Murat Alaçatılı, çeşitli STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlik öncesinde, Yalova Su Sporları ve Balıkadamlar Kulübü Genel Sekreteri ve Türkiye Kürek Federasyonu Yalova İl Temsilcisi İbrahim İnce, bir konuşma yaptı. İnce, 21. yüzyılda çevre bilincinin önemine vurgu yaparak, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çevremizi temiz tutmanın gerekliliğine dikkat çekti.

İbrahim İnce, konuşmasında, "Dünya Çevre Günü nedeniyle duyarlılık gösteren Yalova Valimiz Sayın Dr. Hülya Kaya'ya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alaçatılı ve personeline, etkinliğe katılarak destek veren Tarım İl Müdürü Suat Parıldar'a, İl Özel İdare Meclis Başkanı Hasan Soygüzel'e, Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı'ya, KAFTA-DER Başkanı Nurten Anıl'a, Güç Birliği Konfederasyon Başkanı İlhami Başkan ve Güç Birliği Başkanı Bahattin Sabahçı'ya, katılan öğrencilere ve halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Balıkçı Barınağı ve çevresinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler çöp toplama etkinliği düzenledi. Torbalar dolusu çöpü toplayan minikler, çevreye duyarlılık çağrısında bulundu. Aynı zamanda Yalova Su Sporları ve Balıkadamlar Kulübü'ne bağlı dalgıçlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.