Müftü Yılmaztürk, hafız kızları ziyaret etti

İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, 120 kız öğrenci hem okul eğitimi hem de Hafızlık eğitimi aldığı Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 04:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 04:30
https://www.yalovahayat.com/

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Protokolü çerçevesinde Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında 2023 yılında açılan Yalova Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulu, tatilde de yaz okulu kapsamında eğitimlerini sürdürüyor. Okulda, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrenciler, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerini etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştiriyor. Ayrıca öğrencilerin mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif, milli, manevi ve ahlaki gelişimleri de destekleniyor.

“Dünyanın en kıymetli eğitimi”

120 kız öğrencinin hem okul eğitimi hem de Hafızlık eğitimi aldığı Yalova Kız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, hafızlık yapmakta olan kız öğrencilerin eğitim süreçlerini yerinde inceledi. Müftüsü Yılmaztürk, Haziran ayında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova Hafız Kız Ortaokulu Yaptırma, Yaşatma Derneği arasında imzalanan Hafız Kız İmam Hatip Ortaokulunun yeni binasının yapılmasına yönelik protokol hakkında Okul Müdürü Mehmet Tatar’dan bili aldı. Öğrencilere yaptıkları hafızlık eğitiminin dünyanın en kıymetli eğitimi olduğunu hatırlatan İlyas Yılmaztürk, tatili verimli bir şekilde değerlendiren öğrencilere başarılar diledi.

Serap Polat