MSÜ Öğrenci Seçme Uçuşları devam ediyor

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu’na kabul şartlarının en önemli aşamalarından birisi olan, 2024 Yılı Öğrenci Seçme Uçuşları Yalova ve Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlıklarında devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 06:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 06:17

Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu’na kabul sürecinin en önemli aşamalarından biri olan 2024 Yılı Öğrenci Seçme Uçuşları, Yalova ve Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlıklarında hız kesmeden devam ediyor. Bu aşama, adayların uçuş yeteneklerini ve genel uygunluklarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Adaylar, uçuş sırasında çeşitli test ve mülakatlara tabi tutulurken, aynı zamanda havacılık konusundaki yetenekleri de detaylı bir şekilde inceleniyor.

MSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Salman ve MSÜ Hava Harp Enstitüsü Müdürü Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu bu kapsamda; Öğrenci Seçme Uçuşlarında 13 sortiyi deneyimli öğretmen pilotlarla birlikte uçtuktan sonra, 14’üncü uçuşu yalnız yapmak zorunda olan adayları ziyaret ederek, heyecan ve gururlarına ortak oldular.

Adayların havacılık kariyerine adım atma yolunda büyük bir adım attıkları bu süreç, MSÜ Hava Harp Okulu’nun yüksek standartlarına uygun nitelikli pilot adaylarının seçilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Murat Can Aytemur