MAG’lar Fevzi Çakmak Mahalesi’nde toplandı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), Fevzi Çakmak Mahallesi aylık olağan toplantısında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 05:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 05:48

Yalova’nın çeşitli bölgelerinde sık sık eğitimler gerçekleştiren ve olası bir afet durumuna karşı farkındalık yaratmayı hedefleyen Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, şimdiye kadar çok sayıda insanın hayatına dokunmayı başardı ve afet farkındalığı kazandırdı. Mahallelerde gerçekleştirdikleri aylık toplantılar ile ekipmanların kontrollerini yapıp, güncel durum değerlendirmelerinde bulunan MAG-DER son olarak Yalova Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir araya geldi. Çok sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen toplantıya, MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam önderlik etti.

Düzenlenen toplantıda, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen büyük tatbikatın detaylarına yer verildi ve üzerinde istişarelerde bulunuldu. Bir süre önce gelen çöplük yangınında da ekip halinde sahada olan MAG-DER, toplantının devamında ise yangın anını değerlendirdi ve yapılan çalışmalar üzerine fikir alışverişleri gerçekleştirdi.

Eğitimlerin ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili bilgi vermeyi ihmal etmeyen Karaçam, eğitimlerin Eylül Ayı civarında başlayacağını söyledi. 17 Ağustos tarihinin yaklaşması dolayısıyla her sene olduğu gibi bu sene de sessiz yürüyüş gerçekleştireceklerini belirten Karaçam, ‘’17 Ağustos etkinliklerine katılım 18 yıldır yapılıyor bu yıl yine yapacağız öneri olursa değerlendirme yapacağız. 11 de geleneksel sessiz yürüyüşümüzü yapacağız’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur