MAG-DER, tatbikat, yangın ve 17 Ağustos gündemiyle toplandı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Bahçelievler Mahallesi ekibiyle aylık toplantısını gerçekleştirerek, tatbikat yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 04:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 04:20
https://www.yalovahayat.com/
Yeni alınan hidrolik demir kesme aleti ile çalışma yaptılar

Gönüllü olarak olası doğal afetlere karşı ilk yardım ve afet bilinçlendirme eğitimleri veren Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Bahçelievler Mahallesi ekibiyle aylık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı tatbikat, yangın ve 17 Ağustos 199 Depremi gündemiyle gerçekleştirildi. Ekipmanların çalışma durumunu kontrol eden dernek üyeleri, yeni aldıkları hidrolik demir kesme aleti ile çalışma yaptı. Başarılı bir deprem tatbikatına imza atan MAG-DER üyeleri, 20 sanal enkaz 1 gerçek enkazda çalışma yaptıktan sonra 17 Ağustos 1999 Depremi anma etkinlikleri hakkında da değerlendirmede bulundu.

Eğitimlerin eylül ayında yapılması planlanıyor

Her ay tüm ilçe, belde ve mahallelerde toplantı yaparak ekipmanların çalışma durumunu kontrol ettiklerini aktaran Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam toplantının ardından doğal afetlere hazırlık konusunda değerlendirme yaptı. Kahramanmaraş depreminden ders çıkarılmadığını altını çizen Başkan Karaçam, “Maraş depreminde enkazlara kendi imkânlarımızla gittik. AFAD ile iletişimi tam sağlayamadık. MAG-DER olarak kendi aramızdaki haberleşmemiz çok iyiydi. MAG Kriz Merkezi görevini yaptı. Yemek dahil kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşıladık. Yalova’da oluşan çöp yangınına 1 saat içinde hazırlanarak katılım sağladık. İl Özel İdarenin aracıyla gittik ama olay yerinde organizasyon sıfırdı. Ayrıca 18 yıldır 17 Ağustos Depremi anma etkinliklerine katılıyoruz. Bu yıl yine katılacağız. Öneri olursa değerlendirme yapacağız. Saat 23:00’de geleneksel sessiz yürüyüşümüzü yapacağız. MAG-DER olarak arama kurtarma eğitimleri verecektik ancak katılım az olduğu için yapamadık. Eğitimleri eylül gibi yapmayı planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat