MAG-DER olası afetlere tatbikatlarla hazırlanıyor

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Çınarcık Şubesi aylık toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Karaçam 17 ağustos Depremi anma etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 16:20
https://www.yalovahayat.com/

Gönüllü olarak olası doğal afetlere karşı ilk yardım ve afet bilinçlendirme eğitimleri veren Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Çınarcık Şubesi aylık toplantısını tatbikat, yangın ve 17 Ağustos 199 Depremi gündemiyle gerçekleştirdi. Dernek üyeleri Çınarcık’ta öncelikle başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. 20 sanal enkaz ve 1 gerçek enkazda çalışma yapan dernek üyeleri, ardından yangınlara müdahale konusunda değerlendirme yaptı. 18 yıldır yapılan 17 Ağustos 199 Depremi anma Etkinliklerine katılarak vatandaşları bilgilendiren Yalova MAG-DER, bu yıl yapılacak olan çalışmaları da planladı.

“Kahramanmaraş depreminden ders çıkaramadık”

Toplantının ardından değerlendirme yapan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam, “Kahramanmaraş depreminden ders çıkaramadık. Enkazlara kendi imkânlarımızla gittik. AFAD koordinasyonla iletişimi tam sağlayamadık. Kendi aramızdaki haberleşmemiz çok iyiydi. MAG kriz merkezi görevini yaptı. Yemek dâhil kendi ihtiyaçlarımızı kendimiz karşıladık. katılan arkadaşlara teşekkür ederiz. Yalova’da oluşan çöp yangınına 1 saat içinde hazırlanarak katılım sağladık. Araç özel idarenin aracıyla gittik. Ama olay yerinde organizasyon sıfırdı. 17 Ağustos etkinliklerine katılım 18 yıldır yapılıyor. Bu yıl yine yapacağız, öneri olursa değerlendirme yapacağız. Saat 23:00’da geleneksel sessiz yürüyüşümüzü yapacağız. MAG arama kurtarma eğitimleri yapılacaktı katılım az olduğundan yapamadık. Eğitimler eylül gibi yapılması planlanıyor.” şeklinde bilgi verdi.

Serap Polat