MAG-DER'den öğrencilere uygulamalı afet eğitimi

MAG-DER Tarafından Özel Uzmanlar Koleji öğrencilerine yönelik afet eğitimi gerçekleştirildi. Öğrenciler teorik ve uygulamalı eğitimlerle afet öncesi, anı ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldular.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 23:02

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), öğrencilere yönelik afet eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Özel Uzmanlar Koleji öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, öğrencilere afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak öğretildi. Eğitim kapsamında, öğrenciler afet durumlarında alacakları önlemleri ve yapmaları gerekenleri öğrenirken, eğitim sonrasında ise, K77 tatbikat alanında uygulamalı olarak bilgilerini pekiştirme fırsatı buldular. Bu eğitimle, öğrenciler afet anında nasıl davranmaları gerektiğini gerçekçi bir ortamda deneyimlediler.

"Gençlerin Bilgilendirilmesi Çok Önemli" MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, gençlerin afet konusunda bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Tüm okulların bu konuda duyarlı olması ve mümkün olduğunca çok öğrenciye afet eğitimi verilmesi gerekiyor" dedi.  Karaçam ayrıca, eğitimlere katılan gençlerin öğrendiklerini aileleriyle paylaşmalarını ve bu bilgilerin yaygınlaştırılmasını istedi. Bu eğitimlerle, Yalova’daki öğrencilerin afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesi ve bu bilincin toplum genelinde yayılması hedefleniyor.