Konyalılardan Özbek pilavı etkinliği

Yalova'da faaliyet gösteren KonYalova Derneği'nin düzenlediği Özbek Pilavı Etkinliği, geniş katılımla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:05

Yalova'da, Konya’dan Yalova’ya Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği (KonYalova) tarafından düzenlenen Özbek Pilavı Etkinliği büyük ilgi gördü. Dernek Başkanı Tekin Sarıçam’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte davetlilere Özbek pilavı ve çeşitli tatlılar ikram edildi.

Türk dünyasından gelen öğrencilerin dayanışmasını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Sarıçam, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Yalova'da geçireceğiniz yıllar, hayatınızın en güzel dönemi olacak. Biz de bu süre zarfında sizlere destek olmayı ve burada güzel anılar biriktirmenize yardımcı olmayı istiyoruz” dedi.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Türk İllerinde Bir Güleryüz Platformu Koordinatörü Ahmet Buhari, Türk dünyasının önemine vurgu yaparken, halk şairi Hacer Alioğlu Yakuti de Karabağ ve Türkistan temalı şiirleriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Program sonunda Yalova Üniversitesi akademik kadrosu, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karetekin, yerel yönetim temsilcileri ve Türk dünyasından gelen öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek, etkinliği organize eden dernek yönetimine teşekkür ettiler.