Kaytazdere gönüllüleri Saral Kent Sahilini temizledi

Yaz sezonuna sayılı günler kala Yalova’nın tek Mavi Bayraklı sahili konumundaki Saralkent Sahili, Kaytazdere gönüllülerinin katıldığı bir etkinlikle temizlendi

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 05:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 05:50
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'nın tek Mavi Bayraklı Plajı olan Saralkent Plajı, düzenlenen geniş katılımlı bir etkinlikle temizlendi. Çevre temizlik çalışmasına belde halkı büyük ilgi gösterdi. Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil'in de katıldığı etkinlikte, sahile dağılan vatandaşlar ellerindeki poşetlerle çöpleri toplayarak sahili yaz sezonuna hazırladılar.

Etkinlik hakkında konuşan Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, "Mavi Bayraklı Saralkent Plajımızı tüm Kaytazdere gönüllüleri ile birlikte temizledik. Çevremize ve doğamıza sahip çıkıyor, her zaman yaşayacağımız bir dünya için görevimizi yerine getirmeyi borç biliyoruz. Yaz aylarında sadece Yalova halkının değil, çevre illerden de gelen vatandaşların uğrak yeri olan bu sahil, ilin en önemli sahillerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden hep birlikte el ele vererek sahilimizi koruyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sahile özel bir kum getirilerek serilmiş ve plaj, yaz sezonu için hazır hale getirilmişti. Saralkent Plajı, temiz denizi ve güzel kumsalıyla sadece Yalova halkının değil, çevre illerden gelen tatilcilerin de gözdesi olmaya devam ediyor.