Kasım'da bir başkadır Yalova

Yaz mevsiminin sona ermesi ardından Eylül Ayı ile birlikte sonbahara giriş yaptık. Kasım ayına girmemizle birlikte yavaş yavaş ağaçlar yapraklarını sarartmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 02:49
https://www.yalovahayat.com/

Sonbaharda Yalova

Yaz sezonu boyunca kalabalık olan Yalova sahili gündüzleri hala daha kalabalık olsa da akşamları sakinleşmeye başladı. Balık Tutma hobisi ile uğraşanlar sıcak çaylarını alıp şiir yolunun yolunu tuttu. Okullarında başlaması ile birlikte memleketlerine dönen turist ve yazlıkçılar sayesinde trafikte biraz olsun rahatladı diyebiliriz. Sıcak havalardan bunalan halk artık serinlik istiyor dışarıya çıkanlar genellikle akşamları tercih etse de gündüz çıkan kesimde özellikle gölge veya kapalı serin alanları tercih ediyor.

 

Sonbahar masraflarını da yanında getiriyor

Yağışları ile ünlü olan sonbahar henüz Yalova’da tam anlamıyla etkisini göstermedi diyebiliriz. Yer yer sağanak yağış yağsa dahi havalar henüz tam anlamıyla mevsim normallerinde seyretmiyor. Pazarlar kışlık sebze meyve alışverişi yapmak adına giden vatandaşlar ile doldu taştı. Havaların serinlemeye başlaması ile beraber kimisi kışlık kıyafet almak adına mağazalara akın etti kimisi de pazarlara. Şüphesiz ki yoğun sıcakların etkisi altında geçen yaz dönemi ardından, biraz olsun havaların serinlemesi Yalova Halkının yüzünü güldürmeyi başardı. Tabii bunun yanında gelen bazı sıkıntılar da mevcut. Havalar soğudukça doğalgaz ve odun, kömür masrafı başlayacak. Bot, mont gibi ihtiyaçlar ortaya çıkacak. Vatandaşın kafası karışık, ‘mutfak masrafı mı yapalım, kira mı ödeyelim, faturalara mı yetişelim yoksa çocuklarımızın okul masraflarını mı karşılayalım’ diye düşünmekte. Hayat pahalılığı ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da etkisini sürdürüyor. İnsanlar üç kuruş nereden arttırsak çocuğumuza defter, kitap alsak diye düşünüyor.  

Haber/Murat Can Aytemur