Karacadağ Kayak Merkezi Nerede – Nasıl Gidilir – Ziyaret Saati – Giriş Ücreti (2023)

Sonbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde yaz tatili geride kaldı ve artık kış tatili için arayışlar başladı. Tatil severler yazın tadını doyasıya çıkardıktan sonra şimdi de kışın yaklaşmasıyla kayak tatili için kayak merkezi arayışında. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yer alan Karacadağ, Türkiye'nin en yüksek kayak merkezlerinden biridir. Karacadağ Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir, ne zaman gidilir, giriş ücreti ne kadar sorularının cevapları detaylarda…

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 16:18
https://www.yalovahayat.com/

Karacadağ Kayak Merkezi, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan tek kayak merkezi olmasıyla bölgeyi kış turizmi açısından canlı tutmaktadır. Yaz aylarının geride kalmasıyla artık kayak severlerin beklediği döneme yaklaşıyoruz. Gerek profesyonel gerekse amatör olarak kayak yapanların tüm yıl beklediği kış ayları turizm açısından canlılık kazanıyor. Kayak merkezlerinin dolup taştığı kış aylarında tatilciler kendilerine en uygun kayak merkezini arıyor.

Kışın eşsiz manzaralarıyla ve yüksek yamaçlarda, kayak yapmak isteyen kişilerin, Karacadağ kayak merkezine gittiği söylenebilir. Kayak ve kış sporları konusunda Güneydoğu'da yer alan ve isminden söz ettiren Karacadağ kayak merkezi, son zamanlarda bilinen kayak merkezleri içerisinde yerini almıştır.

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tek olmasıyla oldukça dikkat çekmektedir. Sadece Güneydoğu’dan değil ülkenin her yerinden ziyaretçi alan bu kayak merkezi yeni olmasının yanı sıra herkes tarafından bilinen bir yer olmuştur.

Karacadağ Kayak Merkezi; bölgede kar yağışının durumuna bağlı şekilde açılmaktadır. Bununla birlikte kasım ayı sonlarına doğru açılmaktadır. Kayak merkezi yaklaşık olarak 4 ay boyunca hizmet vermektedir. Kayak merkezinin çevresinde hizmet evi ve kafe de bulunmaktadır.

Son yıllarda çok fazla kişi tarafından tercih edilen kayak merkezi Kasım ayında hava sıcaklığının dağ yamacında -20 dereceye düşmesiyle hizmete açılır ve yaklaşık 4 ay boyunca kayak severlere hizmet verir. Yaklaşık olarak 700 metre uzunluğuna sahip olan kayak merkezi, oldukça geniş bir alana sahiptir. Siverek ilçesinin sınırlarında yer alan kayak merkezi ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktadır. Kayak Merkezinin rakımı 1900 metreyi buluyor.

İnanç turizminin yanı sıra doğa turizmi ile Türkiye'nin ilgisini çektiği Şanlıurfa, Karacadağ Kayak Merkezi ile de kış turizminde adını sıkça söz ettirirken, başta Şanlıurfa olmak üzere Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Gaziantep'in yanı sıra diğer illerden de çok sayıda spor severi bölgede buluşturuyor.

Belediye tarafından kayak merkezine çıkan yollar kış döneminde her gün temizlendiği için ulaşım oldukça kolay oluyor.

Karacadağ Kayak Merkezi Nerede -  Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan kayak merkezi Şanlıurfa'dan yaklaşık 120 km uzaklıktadır. Siverek’e ise 60 km mesafede yer almaktadır. Diyarbakır ile Siverek yol yönlendirmeleri takip edilerek kayak merkezine çok rahat bir şekilde ulaşılır. Örgütlü yolu veya Yiğitli köy yolu dönemeçlerinden, sola dönerek Karacadağ Kayak Merkezine gitmek mümkündür.

Karacadağ kayak Merkezi Giriş Ücreti?

Karacadağ Kayak Merkezi’nde kayak yapmak için ekipman kiralama imkanı bulunmaktadır.

Saatlik kayak kiralama ücreti: 80 TL

Saatlik kızak kiralama ücreti : 60 TL

Tesise vardığınızda otopark için 15 TL ödüyorsunuz.