Kafkasyalılar, Kuzey Kafkas Akraba Pikniğinde buluştular

Kuzey Kafkas Akraba Pikniği Komitesi tarafından her yıl düzenlenen Kuzey Kafkas Akraba Pikniğinin 8’incisi İstihkam Tepe Piknik Alanında düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 07:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 07:31
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Kafkas Kültür Derneği ve Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği başta olmak üzere Türkiye genelindeki Kafkas derneklerinin yer aldığı Kuzey Kafkas Akraba Pikniği Komitesi, bu yıl da hemşerilerini Yalova’da buluşturdu.

Yöresel yemekler ve geleneksel oyunlar güne damga vurdu

Elmalık Köyü İstihkam Tepe Piknik Alanında buluşan Kuzey Kafkas Halkları, tanışıp kaynaşma fırsatı buldu. Oset, Abaz, Karaçay, Karatay, İnguş, Dağıstan, Çeçen, Adige Halkları bir yandan eğlenirken öte yandan Kafkas kültürünü çocuklara öğretti. Çocuklar için hazırlanan oyun alanının yanı sıra halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, Kafkas dans gösterileri, el sanatları sergisi gibi etkinliklerin yer aldığı pikniğe yüzlerce vatandaş katıldı.

Yarışmaların sonunda başarılı olan çocuklara madalya takdim edildi. Piknikte ayrıca Kafkas kültürünün önemli yemekleri olan; Gubate, Velibah, Haluj, Gınnış, Hınkal, Şelame, Çerkez Tavuğu, Feselli, Kete, Haşıl, gibi yöresel yemekler de ikram edildi. Pikniğe katılarak Kafkas kültürünün renkli dünyasını keşfeden Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’a da Kuzey Kafkas Akraba Pikniği Komitesi tarafından plaket verildi.

Serap Polat