Kadıköylü Gençler Ata'sına gitti

Kadıköy Belediyesi, Ankara’ya gezi düzenledi ve çok sayıda genç ile beraber, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 11:32

Kadıköy Belediyesi anlamlı bir harekette bulunarak, Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmek adına ücretsiz bir Ankara gezisi düzenledi. Çok sayıda genç ve Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, 26 Mayıs Pazar günü saat 00.30’da Kadıköy’den hareketle Ankara’ya yola çıktı.

Atatürk’ü minnetle andılar

“Gençlik Ata’sına gidiyor” sloganıyla düzenlenen gezide ilk olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’e gidildi ve minnetle anıldı. Devamında ise Ankara’nın çeşitli tarihi ve kültürel mekanları gezilerek hem eğlenceli vakit geçirildi hem de bilgi edinildi.

Anıtkabir ziyareti, gençlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları ve tarihimizin önemli anıtlarını yakından tanımaları açısından büyük bir fırsat sundu. Kadıköy Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bu anlamlı gezi, aynı zamanda da gençlerin bu değerleri yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlayacak nitelikte oldu.

Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan gerçekleştirilen Ankara gezisi sonrasında, yaşadığı mutluluğu ifade ederek sözlerinde, “Gençlik Ata’sına gidiyor sloganıyla düzenlediğimiz gezi için hemşehrilerimizle birlikte Ankara’daydık. Önce tabii ki Ata’mızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e gittik. Kendisini bir kez daha minnetle andık. Gezi boyunca ayrıca Ankara’nın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etme şansı bulduk’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur