İl Sağlık Müdürü Karakuş, Yenidoğan Canlandırma eğitimi verdi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına sertifikalı Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 01:14
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da sağlık çalışanlarına, asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi verildi.

“48 KATILIMCI SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI”

İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla Uygulama Otelinde gerçekleştirilen NRP Uygulayıcı Eğitimine Yalova’da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, doğum eyleminde görev alan pratisyen hekim, ebe, hemşire ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personeller katıldı.

Programda Sağlık Bakanlığı NRP eğitimcileri ve NRP eğitimcisi olan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla verilen Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimin sonunda gerçekleştirilen sınav ile 48 katılımcı sertifika almaya hak kazandı.

Serap Polat