Horma Kanyonu nerede nasıl gidilir? Horma Kanyonu özellikleri?

Kastamonu’da bulunan doğal güzelliklerden biri de Horma Kanyonu’dur. Horma Kanyonu el değmemiş doğal bir güzelliğe sahiptir. Kastamonu’nun turizm açısından önemli rotalarından biri olan Horma Kanyonu rotası aynı zamanda Ilıca Şelalesine bağlanmaktadır. Peki Horma Kanyonu nerede nasıl gidilir? Horma Kanyonu özellikleri nelerdir? Bu muhteşem kanyon ile ilgili tüm detaylar yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 17:17
https://www.yalovahayat.com/

Son yıllarda çokça ziyaret edilen doğal güzelliklerden biri de Horma Kanyonu’dur. Horma Kanyonu Kastamonu’da bulunan henüz el değmemiş doğal bir güzelliktir. Küre Dağları Milli Parkı’nın güzelliklerinden biri olan Horma Kanyonu, ülkemizin en harika jeolojik oluşumlarından biridir. Bu kanyonun içerisinde Zara Çayı nehri akmakta, bu nehir aynı zamanda meşhur Ilıca Şelalesi’nin de kaynağı olarak bilinmektedir.

Bu kanyon içerisinde yürümek oldukça zor ve tehlikeli olduğu için ziyaretçilerin daha rahat dolaşabilmesi için kayalara monteli ahşap yürüyüş yolu yapılmıştır. 2016 yılında yapılan yürüyüş yolu yaklaşık 4 km uzunluğundadır. Böylelikle bir balkonda yürüyormuş gibi kanyonun başından sonuna kadar yürümek mümkündür. Horma Kanyonu içerisinde yürürken Ilıca Şelalesi’nden dökülen buz gibi suları görebilir ve Zarı Çayı’nın da serin sularında dinlenme fırsatı elde edebileceksiniz. Birbirinden özel doğal güzelliklerle buluşmanızı sağlayan kanyonda geçirdiğiniz her dakikanın hayatınızın en özel anları arasına yerleşecektir. Horma Kanyonu ahşap balkonundan yürüyerek kanyonun sonuna ulaştığınızda sizi Ilıca Şelalesi karşılayacak. İlerledikçe Ilıca Şelalesi’nin o huzur veren sesini daha yakından duyacak ve bir süre sonra da şelalenin muhteşem görüntüsünü, kendi gözlerinizle göreceksiniz.

Günümüzde Horma Kanyonu içerisinde alışveriş yapacak veya yiyecek içecek alınacak herhangi bir tesis bulunmuyor fakat önümüzdeki yıllarda bununla ilgili bir adım atılacağı planlanmaktadır.

Horma Kanyonu’nda sizi bekleyen aktiviteler neler diye merak edebilirsiniz ilk etapta sanki yapacak hiçbir şey yokmuş gibi geliyor. Ancak bu konuda yanıldığınızı söyleyebiliriz. Çünkü kanyon bütün güzelliğiyle sizi kucaklamayı ve çok özel aktiviteler yapmayı sağlıyor. Horma Kanyonu içerisinde Trekking yapabilirsiniz. Hem kanyonun doğal ve etkileyici güzelliği hem de gürül gürül akan Ilıca Şelalesi eşliğinde oldukça güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Barada yapabileceğiniz bir diğer aktivite de Doğa Fotoğrafçılığı olabilir. Kuş ve canlı türleri konusunda oldukça özel bir yer olan Horma Kanyonu sayesinde doğanın güzelliklerini fotoğraflamak mümkün olacak.

Horma Kanyonu nerede nasıl gidilir?

Horma Kanyonu, Kastamonu’ya bağlı Pınarbaşı ilçesinde bulunmaktadır. İlçeye olan uzaklığı ise sadece 5 kilometre civarındadır. Horma Kanyonu, Kastamonu’ya 100 km, Zonguldak’a 165 km, Ankara’ya ise 300 km’dir. Buraya toplu taşıma ile ulaşım sağlamak isteyenlerin ilk olarak Kastamonu il merkezine ulaşması gerekir. Oradan da yine toplu taşıma ile Pınarbaşı ilçesine hareket etmesi gerekir. İlçeye varıldığında ise vadi ve şelale için düzenlenen toplu gezi turlarına katılınabilir.

Horma Kanyonu giriş ücreti 2023? Her bir yetişkin kişi için 9 TL        

Her bir öğrenci için 4,5 TL        

Ve özel aracıyla gelenler de yine 10 TL kadar otopark ücreti ödemektedir.

HİLAL BALDEMİR / Yalova Haber