Herkese hitap eden yepyeni filmler bu hafta Yalova Sinemalarında!

Yalova’da sinemaseverleri buluşturan Cinetime ve Cinemapink salonlarında birbirinden farklı onlarca yeni film gösterime girdi. Ne izleyeceğini düşünen sinema tutkunları için filmlerin detayları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 00:48
https://www.yalovahayat.com/

İnsanların hem sosyalleşme aracı olarak gördüğü hem de genel kültür seviyesini yükseltme noktasında sıklıkla başvurduğu sinemada film izleme alışkanlığı Yalovalıları Cinetime ve Cinemapink salonlarında buluşturuyor. Yalova’da Özdilek Alışveriş Merkezinde hizmet veren Cinetime ve Star AVM’de hizmet veren Cinemapink, geçtiğimiz haftalarda gösterime giren filmlere ek olarak yeni gelen filmlerle sinemaseverleri ağırlıyor.

BU HAFTA SİNEMAYA KORKU VE GERİLİM DAMGA VURDU

Dram, korku, psikolojik gerilim, komedi, aksiyon ve biyografi türlerindeki filmlerle yetişkinleri bekleyen sinema salonlarında çocuklar için birbirinden keyifli komedi ve animasyon türlerinde filmler yer alıyor. Hafta içi iş sonrası ve hafta sonu tatilinde aktivite arayanlar için bu hafta sinemalarda animasyon türünde Kung Fu Panda 4, Keçigiller, Garfield, Hayali Arkadaşlar ve Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmleri yer alıyor. Komedi türünde yerli sinemanın en sevilen filmlerinden Kolpaçino 4 4’lük, bilim kurgu türünde Furiosa: Bir Mad Max Destanı ve Yapay Sevgilim gösterime girdi. Aksiyon türünde Turbo filminin yer aldığı sinema salonlarında korku ve gerilim isteyenler için Biaz: Kara İyenin Laneti, Şeytan Tohumları, Kara Ayin, Karanlıktan Kaçış, Tarot ve Ziyaretçiler: Bölüm 1 bu hafta gösterime girdi.

FİLMLERİN DETAYLARI

Kolpaçino 4 4'lük: Özgür ve Sabri aralarındaki husumete son verebilmek ve hesaplaşabilmek için bir mekânda toplanırlar. Tayfun nişanlanmadan son bir kumar gecesi organize eder. Özgür’ü de bu özel gecede kendisine eşlik etmesi için davet eder. Vural ve adamlarının mekâna gelmesi işleri değiştirecektir.  

Kung Fu Panda 4: Ejderha Savaşçı Po’yu, eşsiz cesareti ve çılgın dövüş sanatları yetenekleriyle kötü adamları alt ettiği ölüme meydan okuyan üç maceradan sonra, kader yeniden çağırır. Artık dinlenmesi için. Daha açık söylemek gerekirse, Huzur Vadisi'nin Ruhani Lideri olması için görevlendirilir. Bu da birkaç sorun ortaya çıkarır.

Furiosa: Bir Mad Max Destanı: George Miller imzalı film, Mad Max: Fury Road filminde yer alan Furiosa karakterinin kökenlerini ve nasıl güçlü bir savaşçıya dönüştüğünü anlatıyor. Dünya çökerken, genç Furiosa Nice Annelerin Yeşil Diyarı’ndan kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus liderliğindeki büyük bir Motorcu Sürüsü'nün eline düşer. Çorak Topraklar'da ilerlerken, Ölümsüz Joe'nun başkanlık ettiği Kale'ye gelirler. İki diktatör egemenlik için savaşır. Bu sırada Furiosa eve dönüş yolunu bulmak çabalarken birçok sınavdan sağ çıkmak zorundadır.

Keçigiller: Üç genç keçinin cesurca bir araya gelerek toplumlarında barışı korumak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Bu heyecan verici macerada genç keçiler, birlikte karşılaştıkları zorlukları aşarken dostluklarını da güçlendiriyorlar. Bir zamanlar barış içinde yaşayan ve eski bir ateşkesin gölgesinde huzurlu bir şekilde bir arada olan hayvanların yaşadığı güzel bir orman, filmde merkezi bir rol oynuyor.

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık, Maze Runner üçlemesine imzasını atan Wes Ball’un yönettiği film, Sezar’ın saltanatını takip eden birkaç neslin gelecekte, baskın tür olan maymunların uyumlu bir şekilde yaşarken insanların gölgede yaşamaya mecbur kaldığı bir dünyaya seyircileri davet ediyor.

Biaz: Kara İyenin Laneti: Üniversitede dişçilik fakültesinde okuyan dört yakın arkadaş finallerinden sonra streslerini atmaya karar verir ve ruh çağırma ayini düzenlerler. Eski bir kara büyü kitabı kullanarak mitolojik bir varlık çağırırlar. Başlangıçta eğlenceli gibi görünen bu ayin, ölüm kalım savaşına dönüşür. Gençler, geçmişin lanetini çözmek ve karanlığın gücüyle başa çıkmak için umutsuz bir mücadeleye girerler.

Şeytan Tohumları: Amelia's Children filminde,Edward'ın biyolojik ailesini araması, onu ve kız arkadaşını kuzey Portekiz dağlarındaki güzel bir villaya götürür. Uzun süredir görmediği annesi ve ikiz kardeşiyle tanışmanın heyecanını yaşıyor. Sonunda kim olduğunu ve nereden geldiğini öğrenecek. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve Edward çok geçmeden onlara korkunç bir sırla bağlı olduğunu öğrenecektir.

Garfield: Jim Davis tarafından 1978 yılında yaratılan ve hikâyeleri karikatür sayfalarından televizyona kadar uzanan Garfield'ın animasyon filmi, kayıp babası Vic ile yolları yeniden kesişen Garfield'ın, arkadaşı Ollie ile birlikte yaşadığı maceraları konu ediniyor.

Hayali Arkadaşlar: unutulmuş HARK'ları çocuklarla yeniden buluşturmak için büyülü bir maceraya atılırken, herkesin hayali arkadaşlarını ve bu süper güçle neler yaptığını görebildiğini keşfeden bir kızın hikâyesini konu alıyor.

Yapay Sevgilim: Charles bir kadın avcısı, Elaine ise bir servet avcısıdır. İkili, birlik olup kendi robot ikizlerinin peşine düşmek zorunda kalınca gerçek aşkın nasıl bir şey olduğunu öğrenmeye başlarlar.

Becky'nin Gazabı: Becky (Lulu Wilson) ve köpeği Diego, Becky olaylarından bu yana gözden uzak yaşamaktadır. Neo-Nazilerin iki yıl önce evlerine saldırması sonucunda ailesini yitiren 16 yaşındaki Becky, o zamandan beri koruyucu ailelerin yanında kalmaktadır. Günün birinde, kendilerine “Asil Adamlar” diyen bir grup adamın, köpeği Diego’yu kaçırması ise onun için bardağı taşıran son damla olur. Köpeğini geri almaya çalışan Becky, gerekirse bu uğurda ortalığı kan gölüne çevirmeye kararlıdır.

Turbo: Erkan ve Murat, yakın arkadaşları İbo'nun küçük kardeşi Burak'ı yarın sabah askere uğurlamadan önce biraz eğlendirmek, keyiflendirmek, bir pavyon sefası yaşatmak istemektedirler. Gece şehre çökerken 4 arkadaş yepyeni modifiye edilmiş, ışıklandırılmış, turbo gaz sistemi takılmış Şahin model arabaya doluşup maceraya doğru yola çıkarlar.

Kara Ayin: Küçük oğlunu 5 yıl önce kaybetmesinin ardından suçluluk duygusu altında ezilen genç bir anne, oğlunun geri getirebilmenin yollarını aramaya başlar. Oğlunun ruhu ile iletişime geçebilmek için, ona sunulan bir ayine katılmaya karar verir. Bu ayine katıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Karanlıktan Kaçış: Başarılı gazeteci Anıl, yaşadığı büyük ihanetin ardından derin bir bunalıma sürüklenir ve şehrin karmaşasından uzaklaşarak sakin bir orman evine yerleşir. Ancak beklenmedik bir kaza sonucu tanıştığı Esin, Anıl'ın planlarını alt üst eder. Esin, amnezi hastası olmasıyla birlikte, peşindeki tehlikelerden kaçarken Anıl'ın da hayatını alt üst eder. Anıl, Esin'i saklamak zorunda kalır ve bu kaçış onları beklenmedik bir yolculuğa sürükler.

Tarot: Bir grup arkadaşın, Tarot falı okumalarının kutsal kuralı olan başkasının desteğini asla kullanma kuralını çiğnemeleriyle gelişen olayları konu alıyor. Bilmeyerek lanetli kartlarda hapsolmuş tarif edilemez bir kötülüğü serbest bırakan arkadaşlar, birer birer kendi kaderleriyle yüzleşirler ve Tarot okumalarında önceden belirlenen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

Ziyaretçiler: Bölüm 1: Korku üçlemesinin ilk filminde, tatile çıkan genç bir çiftin yolculukları sırasında arabaları bozulur ve geceyi şehirden uzakta bir Airbnb evinde geçirmek zorunda kalırlar. Gayet sakin başlayan geceleri 3 maskeli katilin gelmesiyle kabusa döner.

Serap Polat