Gülkent İlkokulu Konya’da Yalova’yı temsil edecek

Gülkent İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri, 8. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasının Akşehir’deki finalinde Yalova adına yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 00:18
https://www.yalovahayat.com/

Konya Akşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan "Nasreddin Hoca Anma Günleri" kapsamında düzenlenen Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasının bu yıl 8’incisi yapılıyor. İlki 2016 yılında sadece Akşehir'deki okulların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, sonraki yıllarda ulusal çapta düzenlenmeye devam etti.

Nasreddin Hoca'nın kişiliğinde Anadolu insanını gerçek kültürü ve yapısıyla tanıtmak, Nasreddin Hoca fıkralarının ülkemiz çapında ilkokul düzeyindeki öğrenciler tarafından tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya resmi ve özel okulların ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıf düzeyinde öğrenim gören öğrencileri ve okullarda görev yapan öğretmenler katılabiliyor. Bu yıl 8’incisi yapılacak olan Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasına Yalova’da il, ilçe, belde ve köy okullarında öğrenim gören öğrenciler katıldı. Yarışmanın il finalinde Gülkent İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri 1. oldu. Demet Bıyıklı’nın danışman öğretmenliğini üstlendiği 2/B sınıfı öğrencileri eylül ayında Akşehir’deki bölge finalinde Yalova’yı temsil edecekler.

Serap Polat