“Genelde turistlere satış yapıyoruz”

Her pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulan Sosyete Pazarı, uygun fiyatlı ürünleriyle vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Sosyete Pazarı esnafı, müşterilerinin genelde yabancı vatandaşlar olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 16:04
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde her pazartesi günü kurulan Sosyete Pazarı, giysi, ayakkabı, terlik, takı, saat, gözlük, parfüm, iç çamaşırı, halı, perde, elektronik aletler gibi birçok ürünü uygun fiyata sunarak vatandaşların ilgisini çekiyor.

“Bizim vatandaşımızda para kalmadı”

Pazarda 6 yıldır esnaflık yapan Selim Aksungur, gazetemize yaptığı açıklamada, "Bu sene geçtiğimiz sezonlara göre çok zayıf geçiyor. Ben gözlük satıyorum. Millette para yok ki gözlük satın alsın. Herkesin önceliği karnını doyurmak. Özellikle Kurban Bayramı öncesi ve sonrası işler çok azaldı. İnsanlar kurbanlık aldı, o kadar harcama yaptı. Nasıl olacak bilmiyorum. Şu an pazarda alışveriş yapanların çoğunluğu yabancı müşteriler. Genelde turistlere satış yapıyoruz. Bizim vatandaşımızda para kalmadı." şeklinde konuştu.

Sosyete Pazarı, hem yerel halkın ilgisini çekerken hem de turistlerin alışveriş yapabileceği bir nokta haline geldi. Vatandaşlar, pazarda uygun fiyatlarla kaliteli ürünler bulmanın avantajını değerlendirirken, esnaf ise bu zorlu ekonomik dönemde mücadele etmeye çalışıyor. Çiftlikköy ilçesinde her pazartesi düzenlenen Sosyete Pazarı, bölge ekonomisine canlılık katmaya devam ediyor.

HABER/Furkan Karahasan