‘Gelenekten Geleceğe’ Sergisi Yalova Kent Müzesi'nde açıldı

Cumhuriyetin 101. yılına özel düzenlenen sergide, 77 sanatçının 101 eseri sanatseverlerle buluşuyor. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, açılışta sanata verdiği önemi vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:57

Yalovalı sanatçılar Suna Koçal, Huriye Baltacı ve Arya Kamalı’nın koordinatörlüğünde hazırlanan ‘Gelenekten Geleceğe’ temalı karma sergi, Yalova Kent Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Cumhuriyetin 101. yılına özel olarak düzenlenen sergide, 77 sanatçının toplam 101 eseri yer alıyor. Sergi, 17 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Serginin açılışını Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel gerçekleştirdi. Sergiyi gezerek eserler hakkında sanatçılardan bilgi alan Gürel, sanata verdiği önemi vurguladı. “Yalova’nın, sanatla öne çıkan bir kent olmasını istiyoruz” diyen Başkan Gürel, şunları söyledi; “Sanat, bir toplumun gelişiminde büyük bir rol oynar. Yalova’nın sanatsal etkinliklerle tanınması ve bu tür organizasyonların artması bizler için çok önemli. Bu sergide emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Kentimizi sanatla buluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Sergi, 17 Ekim’e kadar Yalova Kent Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.