Gelen zamlar esnafa zorluk çıkarmaya devam ediyor

Her pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulan Sosyete Pazarı, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte uygun fiyatlı ürünleriyle vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Sosyete Pazarı esnafı, yaz mevsiminin başlamasıyla hareketliliğin arttığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 13:17
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde her pazartesi günü kurulan Sosyete Pazarı, giysi, ayakkabı başta olmak üzere birçok ürünü tezgahlarında bulundurarak vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Tezgahlardaki ürünlere Kurban Bayramı’ndan sonra zam geldiğini ifade eden pazar esnafları satışların fazla olmadığına dikkat çekti. Sosyete Pazarı’nda erkek-kadın tişörtleri 100-150 TL, çocuk kıyafeti (takım) 100 TL, pantolonlar 150 TL, kadın elbiseleri 100-350 TL, erkek eşofman takımı 750 TL, ayakkabılar 300 TL, terlikler 40-170 TL, çantalar 70 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

“Ürün elimde kalıyor”

Pazarda erkek tişörtleri ve eşofman takımları satan bir esnaf, yalovahayat.com’a yaptığı açıklamada, “Bu yaz sezonunda satışlarımızın çok yüksek gittiğini söyleyemem. Her hafta gelen zamlarla birlikte alım ve satım gücümüz çok zorlanıyor. Tezgahımda satamadığım birçok ürün var ve her hafta gelen zamlarla birlikte satış yapmam daha da imkânsız hale geliyor. Ürün elimde kalıyor. Şu an elimde satamadığım ürünlerim var ve bu bana zorluk çıkarıyor. Böyle nasıl olacak bilmiyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar Sosyete Pazarı’nda alım gücüne göre ürün almaya devam ederken, esnaf ise zamların getirdiği dezavantajlarla mücadele etmeye çalışıyor.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi