Filipinler vatandaşı jean fe Malacang Pandant Yalova'da Müslüman oldu

Yalova İl Müftülüğü'nde düzenlenen törende, Filipinler vatandaşı Jean Fe Malacang Pandant, Müslüman olma kararını duyurarak Kelime-i Şehadet getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 11:45
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'da bir ihtida merasimi gerçekleşti. Filipinler vatandaşı Jean Fe Malacang Pandant, Müslüman olma isteğiyle Yalova İl Müftülüğüne başvurdu. Müftülük tarafından düzenlenen törende, Jean Fe Malacang Pandant için "İhtida Merasimi" gerçekleştirildi.

Merasim, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Sayın İlyas Yılmaztürk konuşma yaparak İslam dini hakkında bilgiler verdi ve Jean Fe Malacang Pandant'ın Müslümanlığı en güzel şekilde yaşamasını temenni etti.

İl Müftüsü Yılmaztürk, merasimde yaptığı konuşmada, Filipinler vatandaşı Jean Fe Malacang Pandant'ın ihtida merasimi için bir araya geldiklerini ve bu tür merasimlerde Müslümanların kendi iradeleriyle seçtikleri Müslümanlığa dair ikrarlarını yazılı belgeyle onayladıklarını belirtti.

Merasim, Jean Fe Malacang Pandant'ın Kelime-i Şehadet getirmesi ve yapılan dua ile sona erdi. Müslüman olduktan sonra "Cennet" ismini alan Pandant'ı tebrik eden İl Müftüsü Yılmaztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur'an-ı Kerim Meali ile İslam dinine dair çeşitli kitaplar hediye etti.

HABER/Furkan Karahasan