“Festival’de Kal Çocuk” etkinliği renkli anlara sahne oldu

Yalova'da 5-6-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı çocuk ve aile festivali, "Festival’de Kal Çocuk", binlerce ziyaretçiyi bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:59
 "Özgür Çocuklar, Özgür Bireyler" sloganıyla katılımcılara seslenildi

Atatürk Bahçe Kültürleri Enstitüsü bahçesinde üç gün boyunca gerçekleşen “Festival’de Kal Çocuk” etkinliği, çocuklar ve aileler için dopdolu bir eğlence ve öğrenme fırsatı sundu. İlk kez düzenlenen "Festival’de Kal Çocuk", Yalova ve çevre illerden gelen binlerce ziyaretçiyle dolup taştı. Festival boyunca 100'den fazla etkinlik ve aktivite düzenlendi; dev şişme oyun parkları, yaratıcı oyunlar, bilim ve el becerileri atölyeleri, geleneksel sokak oyunları, balon süsleme, boyama etkinlikleri gibi pek çok etkinlik çocukların ilgisini çekti.

Ebeveynler için de unutulmaz bir deneyim sunan festivalde, psikoloji, sanat ve tıp alanlarından uzmanlar söyleşiler düzenledi. Ayrıca düzenlenen imza günleri büyük ilgi gördü.

Festivalin sahne programı da dopdolu geçti

Dans şovları, illüzyon gösterileri, kukla ve Bubble Şov gibi etkinlikler çocukların ve ailelerin keyifli zaman geçirmesini sağladı.

TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizileri Z Takımı ve Harika Kanatlar karakterleri de miniklerle buluşarak eğlenceli şovlar sundu.

Çocukların en sevdiği çizgi film kahramanlarından Kukuli’nin konseri ise festivalin son gününde büyük bir coşkuyla karşılandı. Festivalin müzikal anlamdaki yıldızları arasında Mehmet Anaç, Onur Erol ve kapanışı ünlü sanatçı Doğukan Manço yaptı. Her biri kendi tarzıyla festival katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı.

Murat Can Aytemur