Faruk Güllüoğlu Adnan Menderes şubesi açıldı

Türkiye’nin sevilen baklava markalarından Faruk Güllüoğlu Yalova, Adnan Menderes caddesinde yeni şubesini hizmete açtı. Açıldığı andan itibaren halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan mağaza merkez şubede halka hizmet verecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 15:15
https://www.yalovahayat.com/

Güllüoğlu 1871 yılından bugüne 5 kuşaktır baklavacılık ile uğraşan Gaziantepli bir ailenin ismidir. 1871 yılında büyük dede Güllü Çelebi, Hac yolundaki Halep’te gördüğü bu işi yapmaya karar vermiştir. Aklında orada öğrendiği muhteşem tatlıyı kendi topraklarında yeni baştan yapmak vardı. O güne kadar baklava, Osmanlı sarayında yenilen ancak bunun için farklı vilayetlerden özel usta getirtilip yapılan ve saray dışına çıkmayan, halkın bilmediği bir tatlıyken onu ilk defa halkla buluşturan Güllü Çelebi’dir.

Güllü Çelebi, 40 kat incecik açtığı hamurları mis gibi tereyağı ve şerbetle birleştirdi, Antep fıstığı ile bezedi. Harran Ovası’nın buğdayı ile tül gibi ince kat kat hamuru, dünyaca ünlü Antep fıstığı, saf Urfa tereyağı ve kıvamlı şerbetiyle altın renkli lezzet hazinesi baklava işte böyle doğdu. Baklava, tatlı yiyip tatlı konuşan bir milletin en değerli tatlısını üreten Güllüoğlu ailesinin Türk mutfağına bir armağanı oldu.

Yalova’da 2. şubesini açan firma Yalovalı vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar tarafından çok beğenilen tatlılar, tatlı severleri bekliyor.

HABER/Hilal Baldemir