“Eski kıyafetlerini yenilememiz için getiriyorlar”

Giysi ürünlerine gelen zamların ardından birçok vatandaş, eski kıyafetlerini yenilemek için terzilerin kapısını çalıyor. 10 yıldır terzilik yapan Zeynep Hanım, günümüzde terziliğin önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 08:30
https://www.yalovahayat.com/

Giysi ürünlerin gelen son zamların ardından, birçok vatandaş için kıyafet almak zor bir durum haline geldi. Bayram öncesi yeni kıyafet alamayan kişiler, eski kıyafetlerini yenilemek için çareyi terzilerde buldu.

Yalova Huzur Sokak’ta bulunan Balkan Pasajı’nda 10 yıldır terzilik mesleğini icra eden terzi Zeynep Hanım, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Zeynep Hanım yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bayram öncesi yoğunluk var. İnsanlar yeni aldıkları ürünlerde genelde paça boyu kısalttırıyor veya beden daraltıyor. Ama çoğunlukla eski kıyafetlerini yenilememiz için getiriyorlar. Mesela bir köşesi hafif yırtılmış, kolları kullanımdan dolayı yıpranmış, fermuarı bozulmuş, düğmeleri eskimiş giysileri tamir ediyoruz genelde. Herkes ekonomiden şikayetçi. Bu yüzden de fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz. Ama Allah’a şükür işler kötü diyemem, gayet iyi.”

Terziliğin devam etmesi için iyi çıraklar yetişmesi gerektiğini belirten Zeynep Hanım, dükkanında iki çırağının olduğunu ve onlara iş öğrettiğini dile getirdi. Her koşulda insanların terzilere ihtiyaç duyacağını ifade eden Zeynep Hanım, gençlerin bu mesleğe yönelmesi için ailelerin çocuklarını teşvik etmesi için çağrıda bulundu.

HABER/Furkan Karahasan