Esenköy Belediyesi su sorununa çözüm arıyor

Yaz aylarının gelişi ile birlikte nüfusunda ciddi bir patlama yaşanan Esenköy beldesinin su ihtiyacı dağlardaki su kaynaklarından gelen temiz su ile sağlanacak

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 00:47

Esenköy Belediyesi, beldenin su ihtiyacını karşılamak için dağlardaki temiz su kaynaklarını tespit ederek buradaki suların içme suyu hattına destek vermesini sağlayacak çalışmaları sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak dağlarda içme suyu kaynakları tespit edildi. Ardından bu suların tahlilleri gerçekleştirilerek içmeye uygun olduğu tespit edildi. İçme suyu hattına destek sağlaması için kaynaklardan ana isale hattına besleme yapacak olan boruların ise döşenmesine başlandı.

Yaz aylarında yağışların azalması ve nüfusun artması ile beldedeki su talebinin arttığını ifade eden Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, bu anlamdaki yapılan kaynak tespiti ve besleme çalışmalarının ilçe açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Yaz aylarında su sorunu yaşamak istemediklerini dile getiren Temel, "Yaz aylarında beldemizde su sorunu yaşıyoruz. Bu sorunu çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. Dağlardaki temiz su kaynaklarını tespit ederek buradaki suların içme suyu hattına destek vermesini sağlayacak çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar tamamlandığında beldemizdeki su sorunu büyük ölçüde çözülecek" dedi.

Temel, çalışmaların tamamlanması için tüm ekiplerin seferber olduğunu ve en kısa sürede tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Esenköy halkı da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek belediyeye teşekkür etti.