Enginar almak isteyenler için son iki hafta

Yalova’nın pazar esnafı, şifa kaynağı olarak bilinen enginarı almak isteyenler için son iki hafta kaldığını dile getirdi. Tanesi 20 TL olarak satılan enginar, iki hafta sonra tezgahlardan kaldırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2023 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2023 09:00
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da her Pazartesi Muammer Aksoy Sokak üzerinde kurulan Bahçelievler Pazarı’nda bayram öncesi hareketlilik devam ediyor. Semt pazarında alışverişe çıkan vatandaşların gözde ürünlerinden biri olan, faydaları saymakla bitmeyen enginar, tanesi 20 TL’den satışa sunuluyor.

Bahçelievler Pazarı’nda enginar satışı gerçekleştiren pazar esnafı Cihat Aydın, gazetemize yaptığı açıklamada enginar almak isteyen vatandaşlar için son iki hafta kaldığını dile getirdi.

“Sıfır kılçık”

Yıllardır pazarcılık yaptığını belirten Cihat Aydın, enginar için şu ifadeleri kullandı, “Bayram öncesi yoğunluk var. İşler açıldı. Enginarın tanesini 20 liradan satıyoruz. Herkese de tavsiye ediyoruz. Karaciğer dostu bu. Kolestrolü düşürür, kilo vermeyi kolaylaştırır, hücreleri yeniler, kemikleri güçlendirir. Vatandaşlar enginarı kurutup, poşetleyip, buzlukta 3 ay bozulmadan saklayabilirler. Biz iki hafta daha tezgahta tutacağız. Sonra kaldıracağız. Almak isteyen tazeyken alsın. Bunlar sıfır kılçık. Bütün vatandaşları bekliyoruz.”

Şifa kaynağı enginar, iki hafta daha Yalova’nın semt pazarlarında tezgahlardaki yerini koruyacak.

HABER/Furkan Karahasan