En İyi Meslek Lisesi Bölümleri Geleceği En Parlak Meslek Lisesi Bölümleri…

Ülkemizde her yıl milyonlarca öğrenci liselere geçiş sınavı olan LGS’ye giriyor. Milyonlarca öğrenci daha iyi bir gelecek için LGS’de ter döküyor. Üniversiteye geçişte büyük bir öneme sahip olan lise eğitimi hem öğrenci için hem de aile için oldukça önemli. Peki en iyi meslek lisesi bölümleri hangileri? Geleceği en parlak meslek lisesi bölümleri hangileri? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 14:48
https://www.yalovahayat.com/

Parlak bir gelecek ve iyi bir kariyer planlaması için ilkokul başta olmak üzere ortaokul, lise ve üniversite eğitimleri ayrı ayrı çok büyük öneme sahiptir. Üniversiteye geçişe en önemli basamak olan lise eğitimi öğrencinin geleceğinin şekillenmesi açısından önemli bir dönemdir. İyi bir liseye gidebilmek için ilkokul ve ortaokulda öğrenciler sağlam bir altyapı ile başlayarak liseye hazırlanmalıdır. Aynı şey üniversiteye geçiş içinde geçerlidir. İyi bir üniversiteye gidebilmek için lisenin ilk yılından itibaren temel eğitimi çok sağlam almak gerekir.

Lisede sözel, sayısal ve eşit ağırlık bölümlerinin yanı sıra belli başlı meslek gruplarına dair eğitim almakta mümkün. Bunu da öğrenciler meslek liseleri aracılığıyla sağlayabilirler. Gün geçtikçe çeşitli sektörlerde mesleki alanlarda yetişmiş daha genç yaşta bireylere ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada 60’tan fazla alana ve yüzlerce alt dala sahip olan meslek liseleri giriyor ve bu liseler ülkenin her yerinde ve en iyi şekilde eğitim sunmaya çalışıyor.

Liseye hazırlanan öğrenciler en çok En iyi meslek lisesi bölümleri, Geleceği en parlak meslek lisesi bölümleri gibi konu başlıklarını araştırıyor.

Son yıllarda meslek liseleri ülkemizde daha fazla talep ve değer görüyor. Eskiden herkes tarafından tercih edilen Fen ve Anadolu liselerinin yanında şimdi Meslek liseleri de oldukça talep görüyor. Bu nedenle ülkemizde meslek liselerinde düzenleme ve iyileştirme çalışmaları yürütülüyor. Meslek liseleri daha kaliteli ve yüksek düzeye getirilmeye çalışılıyor.

Meslek liselerinden mezun olanlar devlet desteği ile fabrikalar, dükkanlar veya çeşitli işletmeler kurabilirler. Aynı zamanda edindikleri tecrübe ve eğitimleri ile hali hazırda var olan işletmelerde çalışmaya başlayanlar ülke ekonomisine genç yaştan itibaren katkıda bulunabilirler.

Doğru Meslek Lisesi Bölümünü Nasıl Seçilir?

Meslek lisesinde eğitim almak isteyen öğrencilerin ilk dikkat etmesi gereken nokta bilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda bir seçim yapmak olmalıdır.

İkinci olarak dikkat etmesi gereken unsur bu mesleği yaparken keyif alarak yapacak mıyım? sorusu olmalıdır.

Bir diğer sorulması gereken soru ise Bu mesleği yaparak kazanabileceğim ücret benim yaşam hedeflerim için yeterli olacak mı? sorusudur.

Aynı zamanda bu bölümü tercih eden kişi mezun olduğunda bu alanda iş bulabilecek referanslara veya niteliklere sahip miyim? sorusunu da kendine sormalıdır.

En İyi Meslek Lisesi Bölümleri Bilişim Teknolojileri

Bilişim sektörü sadece Türkiye’de değil dünya genelinde neredeyse her alanda etkisini ve varlığını ortaya koyuş bir sektördür. Yaşadığımız bu teknoloji çağında ve gelecekte iş bulma olanağı yüksek olan alanlardan biri bilişim teknolojileri alanıdır. Meslek liselerinde bulunan Bilişim Teknolojileri bölümünün alt dallarından web programcılığı ve ağ işletmeciliği bölümleri en çok önerilen meslek lisesi bölümlerindendir. Son yıllarda dünya çapında yaşanan teknolojik gelişmeler bilişim alanında çok fazla yeni iş kolu oluşmasına olanak sağlamıştır.

Alt Dallar: Ağ İşletmenliği         Bilgisayar Teknik Servisi         Veri Tabanı Programcılığı         Web Programcılığı Uçak Bakımı

Uçak bakımı bölümü son yıllarda havacılık sektöründe yaşanan gelişmelerle birlikte çok fazla istihdam sağlanan bölümlerden biridir. Özellikle Türkiye’nin insansız hava araçları üretimi ile ilgili kaydettiği önemli gelişmeler dünya çapında da büyük yankı uyandırıyor. Uçak Bakımı bölümü kritik ve hassas bir alan olmasından dolayı hem eğitim sürecine hem de çalışırken çok dikkatli olmanız gereken bir bölümdür. Eğer bu bölümü tercih etmeyi düşünüyorsanız çok iyi araştırmanız gerekiyor.

Elektrik Elektronik Teknolojisi

Neredeyse bütün meslek liselerinde uzun yıllardır bulunan Elektrik ve Elektronik Teknoloji bölümü en çok tercih edilen bölümlerdin başında gelir. Özellikle güvenlik firmaları bünyesinde veya işletmelerin güvenlik donanımlarından sorumlu birimlerde iş olanakları oldukça fazladır.

Alt Dallar: Bobinaj         Büro Makinaları Teknik Servisi         Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü         Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi         Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım         Endüstriyel Bakım Onarım         Görüntü ve Ses Sistemleri         Güvenlik Sistemleri         Haberleşme Sistemleri         Yüksek Gerilim Sistemleri Denizcilik

Denizcilik bölümü meslek liseleri bünyesinde bulunan en popüler bölümler arasında yer almaktadır. Bu bölümün alt dalları arasında yat kaptanlığı ve balıkçı gemisi kaptanlığı bulunmaktadır. Bu bölümü tamamladıktan sonra sahip olacağınız denizcilik ehliyeti ile kendinizi geliştirdiğiniz taktirde farklı alanlarda çalışabilir ve oldukça yüksek maaşlar alabilirsiniz. Özellikle büyük gemilerde çalışma olanağı sunan denizcilik bölümünün çalışma şartları düşünüldüğünde maddi getirisi diğer mesleklere göre daha fazladır.

Alt Dallar: Balıkçı Gemisi Kaptanlığı         Yat Kaptanlığı         Gemi Elektroniği ve Haberleşme         Gemi Otomasyonu         Makine Zabitliği         Su Ürünleri Üretimi         Gemi Yönetimi Meslek Liselerinde yer diğer bölümler şu şekildedir: Acil Sağlık Hizmetleri

– Acil Tıp Teknisyenliği

Adalet

– İnfaz ve Koruma

– Zabıt Kâtipliği

Aile Ve Tüketici Bilimleri

– Çevre Hizmetleri

– Ev ve Kurum Hizmetleri

– Sosyal Destek Hizmetleri

– Tüketici Hizmetleri

Anestezi Ve Reanimasyon

– Anestezi Teknisyenliği

Ayakkabı Ve Saraciye Teknolojisi

– Ayakkabı Modelistliği

– Ayakkabı Üretimi

– Saraciye Modelistliği

– Saraciye Üretimi

Bahçecilik

– Çiçek Düzenleme

– Dış Mekân Bitkileri

– İç Mekân Bitkileri

– Kesme Çiçek

– Meyve Yetiştirme

– Peyzaj

– Sebze Yetiştirme

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ

– Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis ve Kayıt Cihazları

– Tıbbi Görüntüleme Sistemleri

– Tıbbi Laboratuar ve Hasta Dışı Uygulama Cihazları

– Yaşam Destek ve Tedavi Cihazları

Büro Yönetimi

– Hukuk Sekreterliği

– Ticaret Sekreterliği

– Yönetici Sekreterliği

Çevre Sağlığı

– Çevre Sağlığı Teknisyenliği

Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi

– Erken Çocukluk Eğitimi

– Özel Eğitim

Gazetecilik

– Foto Muhabirliği

– Sayfa Sekreterliği

– TV Muhabirliği

– Yazılı Basın Muhabirliği

Daha birçok farklı alanda farklı meslek dallarında bölüm bulunmaktadır.