Eğer bu belirtiler varsa Eris virüsünü kapmış olabilirsiniz! İşte Eris’in kesin belirtileri!

Koronavirüsün yeni varyantı Türkiye’de görülmeye başladığı günden itibaren vaka sayıları hızla artıyor ve toplumda yeniden bir korku dalgası yükseliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni bir pandemi olmasının mümkün olmadığını söylese de Eris Varyantının belirtilerini bilmekte ve önlem almakta fayda var. Peki Eris varyantı olduğumuzu nasıl anlarız? İşte sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 12:24
https://www.yalovahayat.com/

Yeni bir pandemi ve kapanma sürecini yeniden gündeme getiren Eris varyantı dünya genelinde korku yaymaya devam ediyor Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkede hastaneye başvuranların sayısında ciddi bir artış yaşanırken Avrupa’da yoğun bakımlarda yeniden doluluk oluşmaya başladı.

İlk olarak Avrupa ve Amerika’da görülen Eris varyantı geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de de yurtdışı temaslı 9 kişide görüldü. Bu kişilerin aynı şehirde olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Koca, korkulacak bir durum olmadığını ve durumun kontrol altında olduğunu açıklamıştı. 

Son dönemlerde soğuk algınlığı ve grip vakalarının artış göstermesi Eris varyantı ile bu hastalıkların karıştırılmasına da neden oluyor. 

Hasta olan kişilerde ortaya çıkan ateş, titreme, öksürük gibi belirtiler Eris'ten şüphelenilmesine neden oluyor. 

Eris nasıl anlaşılır?

Eris varyantının en belirgin özelliği çok şiddetli boğaz ağrısıyla başlamasıdır. Ayrıca şiddetli öksürük, baş ağrısı, yorgunluk, ateş, nefes darlığı, vücut ağrıları ve tat-koku kaybı da Eris varyantına işaret ediyor.

Öte yandan solunum yolu enfeksiyonlarında bulunan belirtiler ise daha çok burun akıntısı, gözlerde yanma, hapşırık ve yüksek ateş ile öne çıkıyor.

Hilal Baldemir