Duyarsız vatandaşlar Yalova’da çevre kirliliğine yol açıyor

Yalova’da yerlere çöp atarak sokakları kirleten ve çevre kirliliğine yol açan vatandaşlar, kötü bir görüntüye neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 17:47

Yalova’da bazı duyarsız vatandaşlar yine sahneye çıktı ve çöpleri umarsızca etrafa atarak hem çevreyi kirletti hem de kötü bir görüntüye neden oldular. Kimisi sigara paketi, kimisi sigara izmariti kimisi de yıllarca doğada kaybolmayan plastik şişeleri düşüncesiz bir şekilde sokaklara attı. Bu durum yalnızca çevre kirliliğine neden olmuyor, aynı zamanda da sıcak yaz aylarında plastiklerin alev alarak olası yangınların önünü açıyor. Sokaklara umursamazca atılan çöpler, şehrin görüntüsünü olumsuz etkiliyor ve çevre sağlığını tehdit ediyor.

Yetkililer, vatandaşları çevre konusunda duyarlı olmaya ve atıklarını uygun şekilde bertaraf etmeye çağırıyor. Çevre bilinci oluşturulması ve çöplerin toplanması konusunda düzenli denetimlerin yapılması gerektiği vurgulanıyor. Yalova'da çevre kirliliğiyle mücadelede vatandaşların iş birliği büyük önem taşıyor. Temiz bir çevre için herkesin sorumluluk alması gerektiği belirtiliyor.

Doğada kaybolması 2 milyon yıl sürüyor

Atıkların içerisindeki maddelere göre, doğada ki kaybolma seneleri belirleniyor. Bu doğrultuda baktığımız zaman umarsızca yere atılan bir pet şişenin tamı tamına 450 yıl boyunca kaybolmadığı gözlemleniyor. Üstelik bu durum sadece pet şişe için geçerli değil. Bir bebek bezi doğada kaybolması için 550 yıla ihtiyaç duyarken, strafor malzemeler tam 2 milyon yıl boyunca doğada kalarak çevreyi kirletmeye devam ediyor. Vatandaşların çevre kirliliğinin önüne geçmek adına sorumlu ve bilinçli davranması büyük önem taşıyor.

Murat Can Aytemur