Çocuklar suyun doğadan musluğa uzanan yolculuğunu öğrendiler

KATFADER’in Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Yeşil Körfez Su Birliği iş birliğiyle düzenlediği Suyumun Yolculuğu Projesi kapsamında ildeki 5. sınıf öğrencileri, Yeşil Körfez Su Birliği'ni ziyaret ederek suyun önemini ve tasarruflu kullanımı hakkında bilgi edindiler

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 11:20

Öğretmenleri eşliğinde Yeşil Körfez Su Birliği'ni ziyaret eden öğrenciler, suyun derelerden önce baraja, ardından arıtma tesisine ve oradan da evlere kadar uzanan meşakkatli yolculuğu hakkında bilgi aldılar. Suyun arıtılması aşamalarını an be an izleyen çocuklar, Yeşil Körfez Su Birliği yetkililerine suyun önemi ve tasarruflu kullanımı ile ilgili akıllarına takılan soruları yönelttiler.

Yeşil Körfez Su Birliği yetkilileri, Yalova'da yağış miktarında yüzde 20'den fazla düşüş olduğunu ve bu nedenle suyun daha tasarruflu kullanılması gerektiğini vurguladılar. Yetkililer, çocuklara "Su hayat izimizi küçültelim. Evimizde basit bir hareketle suya ulaşıyoruz. Bu su hangi süreçlerden geçiyor, toplanmasından arıtılmasına, arıtırken geçen süreçten evden musluklara akana kadarki süreci bizzat yerinde de görerek tecrübe edindiniz. Şimdi evlerinizde ve çevrenizdeki herkese bu deneyimlerinizi aktarmanızı ve suyun tasarruflu kullanılmasını önermenizi istiyoruz" dediler.

Ziyarette bulunan çocuklar, suyun doğadan evlerine kadar nasıl geldiğini öğrendiklerini ve bu gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu dile getirdiler.

KATFADER'in bu anlamlı projesi, çocuklara suyun önemini ve değerini aşılayarak su tasarrufuna katkıda bulunmayı amaçlıyor. Projenin devamında da farklı okullardan öğrencilerin Yeşil Körfez Su Birliği'ni ziyaret ederek suyun yolculuğu hakkında bilgi edinmeleri planlanıyor.