Çocuklar sinemaya! Bu hafta sinemalarda Animasyon rüzgârı esiyor!

Sinema tutkunlarını Yalova’da yeni filmlerle buluşturan Cinetime ve Cinemapink salonlarında birbirinden farklı onlarca yeni film gösterime girdi. Animasyon severlerin karar vermekte zorlanacağı güncel film listesinin detayları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 01:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 01:15
https://www.yalovahayat.com/

TÜİK, 2023 yılına ilişkin sinema ve gösteri sanatları istatistiklerini açıkladı. Buna göre; 2023 yılında 147'si yerli 224'ü yabancı film olmak üzere toplam 371 film vizyona girdi. 2022 yılında 2 bin 366 olan sinema salonu sayısı 2023 yılında 2 bin 618’e yükseldi. Sinema seyirci sayısı, 2023 yılında 31 milyon 5 bin 844 kişi oldu. Yerli film seyirci sayısı 13 milyon 716 bin 5 kişi olurken, yabancı film seyirci sayısı 17 milyon 289 bin 839 kişi olarak kayıtlara geçti. 2023 yılında yabancı filmlerin izlenme oranı artış gösterirken, seyircilerin yerli filmlere ilgisinde azalma kaydedildi.

 

Sinema sektörü pandeminin ardından toparlanmaya başladı

2020 ve 2022 yılları arasında pandemi nedeniyle zor bir dönem geçiren sinema sektörü 2023 yılında toparlanmaya başladı. Sosyalleşme aracı olması, kültürler arasında aktarım sağlaması ve keyifli vakit geçirme aracı olarak kaybettiği önemi yeniden kazanan sinema sektörü Yalova’da da ilgi görmeyi sürdürüyor. Sinemada film izleme alışkanlığını devam ettiren Yalovalılar, Özdilek Alışveriş Merkezinde hizmet veren Cinetime ve Star AVM’de hizmet veren Cinemapink ile bu hafta da yeni filmlerle buluşuyor.

Bu hafta sinemalarda Animasyon Filmleri hüküm sürüyor

Dram, korku, psikolojik gerilim, komedi, aksiyon ve biyografi türlerindeki filmlerle yetişkinleri bekleyen sinema salonlarında çocuklar için birbirinden keyifli komedi ve animasyon türlerinde filmler yer alıyor. Bu hafta çocuklara hitap eden Animasyon türündeki filmler diğer türleri açık ara geride bıraktı. Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte çocuklar için keyifli bir hafta sunan sinema salonlarında bu hafta animasyon türünde: Kung Fu Panda 4, Keçigiller, Garfield, Hayali Arkadaşlar ve Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık ve Combat Wombat filmleri gösterimde. Aksiyon türünde Furiosa: Bir Mad Max Destanı, Turbo ve Bad Boys-Ya Hep Ya Hiç filmleri gösterime girdi. Korku türünde Tarot ve Kara ayin filmlerinin yer aldığı sinema salonlarında gerilim isteyenler için Karanlıktan Kaçış filmi yer alıyor.

Filmlerin detayları

Adak: borçlarını ödemek için türlü planlar yapan bir adamın ve ailesinin başına gelen korkunç olayları konu alıyor. Cenaze Evi hizmeti veren babasının yanına eşiyle birlikte giden Arthur, kendi borçlarından kurtulmak için gizlice evi ipotek ettirmeye çalışır. Hamile olan eşi Claire ve babası Saul’un hiçbir şeyden haberi yoktur. Ziyaretleri sırasında bedeninde kötü bir ruh saklanmış olan bir adamın defin işlemlerini Arthur üstlenir.

Bad Boys-Ya Hep Ya Hiç: Şimdiye kadar yaşadıkları en büyük sıkıntıyla karşı karşıya kalan Mike ve Marcus'un hikayesini konu ediyor. Yüzbaşı Howard haksız yere uyuşturucuyla ilgili suçlarla itham edilir. Bu durum üzerine Bad Boys onun adını temize çıkarmak için harekete geçer.

Combat Wombat: Kasabanın yeni süper kahramanı olan Maggie'nin hikayesini konu ediyor. Maggie, Sanctuary kasabasından bir Wombat'tır. Güçlü karakteriyle tanınan kadın, kocasının ortadan kaybolmasından bu yana çocuklarını tek başına büyütür. Bir gün, herkesin önünde, genç şeker planörü Sweetie'yi kurtarır ve kasabanın yeni kahramanı Combat Wombat olur.

Kung Fu Panda 4: Ejderha Savaşçı Po’yu, eşsiz cesareti ve çılgın dövüş sanatları yetenekleriyle kötü adamları alt ettiği ölüme meydan okuyan üç maceradan sonra, kader yeniden çağırır. Artık dinlenmesi için. Daha açık söylemek gerekirse, Huzur Vadisi'nin Ruhani Lideri olması için görevlendirilir. Bu da birkaç sorun ortaya çıkarır.

Furiosa: Bir Mad Max Destanı: George Miller imzalı film, Mad Max: Fury Road filminde yer alan Furiosa karakterinin kökenlerini ve nasıl güçlü bir savaşçıya dönüştüğünü anlatıyor. Dünya çökerken, genç Furiosa Nice Annelerin Yeşil Diyarı’ndan kaçırılır ve Savaş Lordu Dementus liderliğindeki büyük bir Motorcu Sürüsü'nün eline düşer. Çorak Topraklar'da ilerlerken, Ölümsüz Joe'nun başkanlık ettiği Kale'ye gelirler. İki diktatör egemenlik için savaşır. Bu sırada Furiosa eve dönüş yolunu bulmak çabalarken birçok sınavdan sağ çıkmak zorundadır.

Keçigiller: Üç genç keçinin cesurca bir araya gelerek toplumlarında barışı korumak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Bu heyecan verici macerada genç keçiler, birlikte karşılaştıkları zorlukları aşarken dostluklarını da güçlendiriyorlar. Bir zamanlar barış içinde yaşayan ve eski bir ateşkesin gölgesinde huzurlu bir şekilde bir arada olan hayvanların yaşadığı güzel bir orman, filmde merkezi bir rol oynuyor.

Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık, Maze Runner üçlemesine imzasını atan Wes Ball’un yönettiği film, Sezar’ın saltanatını takip eden birkaç neslin gelecekte, baskın tür olan maymunların uyumlu bir şekilde yaşarken insanların gölgede yaşamaya mecbur kaldığı bir dünyaya seyircileri davet ediyor.

Garfield: Jim Davis tarafından 1978 yılında yaratılan ve hikâyeleri karikatür sayfalarından televizyona kadar uzanan Garfield'ın animasyon filmi, kayıp babası Vic ile yolları yeniden kesişen Garfield'ın, arkadaşı Ollie ile birlikte yaşadığı maceraları konu ediniyor.

Hayali Arkadaşlar: unutulmuş HARK'ları çocuklarla yeniden buluşturmak için büyülü bir maceraya atılırken, herkesin hayali arkadaşlarını ve bu süper güçle neler yaptığını görebildiğini keşfeden bir kızın hikâyesini konu alıyor.

Turbo: Erkan ve Murat, yakın arkadaşları İbo'nun küçük kardeşi Burak'ı yarın sabah askere uğurlamadan önce biraz eğlendirmek, keyiflendirmek, bir pavyon sefası yaşatmak istemektedirler. Gece şehre çökerken 4 arkadaş yepyeni modifiye edilmiş, ışıklandırılmış, turbo gaz sistemi takılmış Şahin model arabaya doluşup maceraya doğru yola çıkarlar.

Karanlıktan Kaçış: Başarılı gazeteci Anıl, yaşadığı büyük ihanetin ardından derin bir bunalıma sürüklenir ve şehrin karmaşasından uzaklaşarak sakin bir orman evine yerleşir. Ancak beklenmedik bir kaza sonucu tanıştığı Esin, Anıl'ın planlarını alt üst eder. Esin, amnezi hastası olmasıyla birlikte, peşindeki tehlikelerden kaçarken Anıl'ın da hayatını alt üst eder. Anıl, Esin'i saklamak zorunda kalır ve bu kaçış onları beklenmedik bir yolculuğa sürükler.

Tarot: Bir grup arkadaşın, Tarot falı okumalarının kutsal kuralı olan başkasının desteğini asla kullanma kuralını çiğnemeleriyle gelişen olayları konu alıyor. Bilmeyerek lanetli kartlarda hapsolmuş tarif edilemez bir kötülüğü serbest bırakan arkadaşlar, birer birer kendi kaderleriyle yüzleşirler ve Tarot okumalarında önceden belirlenen gelecekten kaçmak için ölüme karşı bir yarışa girerler.

Kara Ayin: Küçük oğlunu 5 yıl önce kaybetmesinin ardından suçluluk duygusu altında ezilen genç bir anne, oğlunun geri getirebilmenin yollarını aramaya başlar. Oğlunun ruhu ile iletişime geçebilmek için, ona sunulan bir ayine katılmaya karar verir. Bu ayine katıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Serap Polat