Çiftlikköylü balıkçılar barınak istiyor

Çiftlikköy’de çok sayıda amatör balıkçı, tekne ve kayıklarını bağlayabilecekleri ve fırtınalı günlerde güvende olabilecekleri bir balıkçı barınağı yapılmasını istiyor. Balıkçılar, bu taleplerini Çiftlikköy Belediyesi’ne ilettiklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 12:35
https://www.yalovahayat.com/

Çiftlikköy Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Erdem Tuna, ilçede bir balıkçı barınağı olmamasının büyük bir sorun olduğunu söyledi. Tuna, “Tekne ve kayıklarımız fırtınalı günlerde batıyor ya da dalgalar nedeniyle sürüklenip zarar görüyor. Bu hem maddi hem de manevi açıdan bizi üzüyor. Biz tekne ve kayıklarımızı güvende tutabileceğimiz bir barınak talebimizi Çiftlikköy Belediyesi’ne ilettik. Umarız ki bu talebimiz olumlu yanıt alır ve ilçemiz amatör balıkçılar açısından çok büyük bir hizmete kavuşur” dedi.

Tuna, balıkçı barınağının hem amatör balıkçılara hem de ilçe turizmine katkı sağlayacağını da vurguladı. Tuna, “Balıkçı barınağı sayesinde ilçemize gelen misafirler de denize açılıp balık tutma keyfini yaşayabilirler. Bu da ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine olumlu yansır” diye konuştu.

HABER/Hilal Baldemir