Çanakkale Heyeti, Yalova’da süs bitkilerini inceledi

Çanakkaleli üreticiler, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkaslan’la birlikte "İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi" kapsamında Yalova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 07:29
https://www.yalovahayat.com/

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı ortaklığında imzalanan protokolle hayata geçirilen "İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Arttırılması Projesi" kapsamında İstanbul ve Yalova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İl Müdürü Nazan Türkarslan da katıldı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, teknik personeller ve 13 kadın girişimcinin katıldığı ziyaretlerde ilk olarak İstanbul’da SS Flora Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifinde düzenlenen müzayede ziyaret edildi. Ziyarette yer alan üreticiler, müzayedeye nasıl katılacakları, çiçeklerin nasıl hazırlanacağı gibi süreçleri gözlemleyerek, bilgi edindi.

Yalova’yı karış karış gezdiler

Ardından Yalova’yı ziyaret eden Çanakkale Heyeti, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Solo Plant Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Ltd. Şti. Laboratuvar ve Seraları, dış mekan süs bitkileri ihracatçıları, 44 işletmenin bir araya gelerek oluşturduğu Garden A.Ş. Süs Bitkileri Üretim Firmalarını ziyaret etti. Yaptıkları teknik gezi ile ihracat yapan süs bitkileri üreticilerinin, üretim modelleri ile bir araya gelme kültürlerini, Türkiye’de süs bitkilerinde aracısız satış ve pazarlama yöntemlerinin nasıl geliştiğini yerinde teşhis eden Çanakkale Heyeti verimli ziyaretlerinde kendileriyle yakından ilgilenen kurum ve şirket yöneticilerine teşekkür etti.

Serap Polat