Can Özüm Sağlık Festivali Start Alıyor

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen Can Özüm Sağlık Festivali, bugün Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde öğrencilerle yapılacak etkinliklerle başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:09

Can Özüm Sağlık Festivali’nin ilki 10-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Yalova’da gerçekleşecek. Meme kanseri farkındalığını arttırmayı hedefleyen festival, Yalova’da çeşitli kurumların katılımıyla büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Can Özüm Sağlık Festivali 10 Ekim’de Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde öğrencilerle yapılacak etkinliklerle başlayacak. 11 Ekim’de ise Yalova Kent Meydanı’nda protokol konuşmaları ve folklor gösterileriyle resmi açılış yapılacak. Açılışın ardından Yalova’nın değerli sanatçıları akşam bir konser gerçekleştirecekler. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde ise sağlık taramaları, spor aktiviteleri ve çeşitli atölyelerle festival devam edecek.

BİKAMDER ve Yalova Belediyesi iş birliğinde gerçekleşecek festival, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi, Kızılay, TEMA Vakfı gibi birçok kuruluşun desteğiyle hayata geçiyor. Festival boyunca kanser taramaları, obezite ve sağlıklı beslenme üzerine farkındalık eğitimleri, organ bağışının önemi gibi konular işlenecek. Ayrıca fiziksel aktivitenin sağlığa katkısı üzerine çeşitli egzersiz atölyeleri düzenlenecek.

Güldaniye Sofu Erdoğan