Bu hafta Sosyete Pazarında yaşanan kalabalık izdihama yol açtı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde her pazartesi günü kurulan Sosyete Pazarı, her hafta olduğu bu hafta da vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, adım atmakta zorluk çekilen pazarda ürün bakabilmek için sıraya girdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 07:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 07:18
YAZ TATİLİ PAZARCILARA YARADI

Yazın gelmesi Sosyete Pazarına yaradı. Havaların da ısınmasıyla beraber tatilci sayısının arttığı Yalova’da Sosyete Pazarına akın eden vatandaşlar için yürümek bir hayli zorlaşırken, yazlık ürün satışının tavan yaptığı pazarda esnafın yüzü güldü. Oldukça kalabalık bir gün geçiren Sosyete Pazarında yazlık kıyafetler yok sattı. Çoğunlukla kadınların ilgi gösterdiği pazarda ürünlere bakmak isteyen vatandaşlar adeta sıra bekledi. Sadece ilçe sakinlerinin değil merkez, Çınarcık ve Altınova ilçelerinden de servisle pazara gelen vatandaşlar, Sosyete Pazarını hem ekonomik hem de kaliteli ürünleri nedeniyle tercih ettiklerini belirtti. Özellikle ince kumaştan uzun elbiselerin tercih edildiği pazarda bu hafta pazarda en çok satılan ürünler yazlık keten ve muslin kumaştan yapılan gömlek ve pantolonlar oldu.

 

50 TL’YE KALİTELİ VE ŞIK TİŞÖRTLER ÇOK SATILDI

Fiyatı 250 ile 400 TL arasında değişen rengarenk muslin pantolonlar ve desenleriyle herkese hitap eden uzun elbiseler 500 TL’lik fiyatıyla kadın müşterilerden büyük ilgi gördü. 50 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkan tişörtler ve taytlar da yine kadınların gözde ürünleri arasında yer aldı. 50 TL’ye satılan dantelli runnerlar çeyiz yapan kadın müşterilerin ilgi odağı olurken, el yapımı hasır mutfak gereçleri de çeyiz sandıklarında yerini aldı.

Altın fiyatlarındaki artışın ardından Sosyete Pazarındaki aksesuarlara daha çok ilgi gösteren vatandaşlar, pazarda 300 TL ile 800 TL arasında satılan güneş gözlükleri ve 50 TL’den başlayan aksesuarlar için adeta birbirleriyle yarıştı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi şapkalara olan ilgiyi de artırdı. 150 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar çıkan rengârenk kadın ve erkek şapkaları bu hafta çok sattı. Erkekler ise fiyatı 150 TL ile 400 TL arasında satılan polo yaka tişörtler ve fiyatı 100 TL ile 200 TL arasında değişen basic tişörtlere ilgi gösterdi. 3 adet iç çamaşırı 100 TL’ye, 5 adet çorap 50 TL’ye satılırken meyve kokulu el yapımı sabunlar da yine kadınları cezbetti.