BİKAMDER Anlamlı Bir Etkinliğe İmza Attı

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), 2-8 Kasım tarihleri arasında dikkat çekilen Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 01:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 01:13
https://www.yalovahayat.com/

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Kudu Cafe’de etkinlik düzenledi. Farkındalık sağlanması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar, Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) Başkanı Füsun Önen, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un eşi Gökşen Tutuk, AK Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve Kadın Kolları yöneticileri ile birlikte; 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası sebebiyle BİKAMDER’in düzenlediği etkinlikte bir araya geldiler. BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın önemine dikkat çekerek bu farkındalığın dikkate alınmasının gerekliliğini vurguladı.

“Lösemi, tedavi edilebilen bir hastalıktır”

BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanmakta, küçük bedenler uzun ve hassas bir tedavi sürecine girmektedir. Lösemi, tedavi edilebilen bir hastalıktır. Lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir. Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgidir, umuttur. Lösemili çocuklar haftası, minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgi ile kucaklaşacağı toplumsal farkındalığın sağlanacağı bir haftadır. Bu nedenle her zaman yanlarında olduğumuz özel çocuklarımız için düzenlediğimiz etkinliğimizin kendilerine moral olması temenni ediyoruz” dedi.

“Sizler çok güçlü, çok özel evlatlarsınız”

Lösemi hastalığına karşı manevi desteğin çok önemli olduğunun önemine dikkat çeken Bayar, “Can evlatlar; sizler o ufacık bedenlerinizle hayatın acı sürprizleriyle erken yaşta karşılaşmış olmanıza rağmen, hastalık denen neredeyse okyanusun engin dalgalarıyla boğuşurken bile size uzatılan cam simidini tuttuğunuz, hayata yeniden bağlanmaya çalıştığınız çok güçlü, çok özel evlatlarsınız. Bu farkındalık haftasında, bu hastalığın pençesine yakalanmış tüm can evlatlarımızın da sizler gibi tedaviye cevap vermeleri uygulanan tedaviyle doktorları, sevgileriyle aileleri tarafından uzatılan can simidini tutmalarını temenni ediyor, geleceğin güçlü, başarılı gençleri olarak hepinize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” açıklamasında bulundu.

Bir araya gelinen etkinlikte konuşmalar gerçekleştirildikten sonra günün anlam ve önemi için pasta kesilerek katılım sağlayan çocuklara hediyeler dağıtıldı.

M. Tunç Tanrıverdi