Başkan Yele ve Başkan Özgür, Bulgaristan’da kutlama etkinliklerine katıldı

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele ve Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Özgür, Bulgaristan’da Ruen Belediyesi'nin 45. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 11:59
https://www.yalovahayat.com/

Bulgaristan'ın Burgaz iline bağlı Ruen Köyünde, Ruen Belediyesi'nin 45. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere: Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele ve Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Özgür’ün yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Sakarya Ferezli Belediye Başkanı Hasan Öztürk ve Türkiye'den çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

 

Şehit olan Bulgaristan Türkleri anıldı

Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed tarafından karşılanan Türkiye Heyeti, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti. Programda, 1984-1989 yılları arasında dönemin Bulgaristan hükümeti tarafından Türklere uygulanan asimilasyon politikalarına karşı başlatılan eylemlerde şehit olan Bulgaristan Türkleri de anıldı. Etkinliğe kendilerini davet ederek, yakından ilgilenen Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed ve ekibine teşekkür eden Başkan Yele ve Başkan Özgür, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Milletvekili Adayları: Sevim Ali, Eşeref Eşeref ve Fatma Ramadan'a tam destek verdiklerini belirterek, hemşerilerine 9 Haziran'da yapılacak Bulgaristan Parlamentosu seçimlerinde başarılar diledi.

Serap Polat