Ayşe Kulin Yalova’da kız çocuklarına seslendi

Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi kapsamında ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ünlü Yazar Ayşe Kulin Yalova’ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 08:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 08:12

Özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddetin oldukça arttığı bu günlerde Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi dikkat çekti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ünlü Yazar Ayşe Kulin, düzenlenen etkinlikte “Dünya Kız Çocukları Günü’nün Önemi” konulu konuşmalarıyla beğeni topladı. 

Dünya Kız Çocukları Günü’nün Önemi

Kadıköy Belediye Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve kız çocuklarının toplumda daha güçlü bir şekilde yer alması için farkındalık yaratılması amaçlanan etkinlik yoğun katılımla hayat buldu. Programın en dikkat çekici kısmı “Dünya Kız Çocukları Günü’nün Önemi” başlıklı konuşmalar oldu. Bu bölümde, kız çocuklarının eğitimdeki ve toplumsal hayattaki kritik rolüne dair derinlemesine tartışmalar yapıldı. Konuşmacılar arasında, uzun yıllardır kız çocuklarının eğitimine destek veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve başarılı çalışmalarıyla tanınan yazar Ayşe Kulin yer aldı. Her iki isim de kız çocuklarının güçlendirilmesi ve eğitim hakkına erişimin önemi üzerine görüşlerini paylaştı. 

Türkiye’de Kız Çocuğu Olmak

Etkinlikte ayrıca ‘Türkiye’de Kız Çocuğu Olmak’ temalı resim yarışmasının kazananları da açıklandı. Yarışma ile Türkiye’nin dört bir yanındaki kız çocuklarının yaşadıkları zorlukları ve hayallerini sanatsal bir dille ifade etmelerine olanak tanındı.  ‘Türkiye’de kız çocuğu olmak’ temasıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren çocuklara belgelerini Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan ve protokol üyeleri takdim etti.

“Tüm kadınlara sonsuz teşekkürler”

Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle düzenlenen söyleşi hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, “Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle düzenlediğimiz söyleşide Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve ünlü Yazarımız Ayşe Kulin’i ağırladık. Özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddetin oldukça arttığı bu günlerde son derece verimli bir söyleşi oldu. Ayrıca ‘Türkiye’de kız çocuğu’ olmak temasıyla düzenlediğimiz resim yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza belgelerini verdik. Etkinliğimize ilgi gösteren tüm kadınlara, konuşmacılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Güldaniye Sofu Erdoğan