Avukatlar deprem şehitlerini andı

Yalova Barosu avukatları Yalova Adliyesi önünde Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşları andılar. Anma programına Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, hakim ve savcılar da katıldılar

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:31
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Barosu avukatları, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 10 ilde ciddi can ve mal kayıplarına yol açan depremin yıl dönümünde, Yalova Adliyesi önünde depremde hayatını kaybeden vatandaşları andılar. Adliye önünde toplanan baroya bağlı avukatlar, ellerinde depremde zarar gören illerin adlarının yazılı olduğu panolar taşıdılar. Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz ve Yalova Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş’un da katıldığı anmada, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Yalova Baro Başkanı Çavuş, anmada yaptığı konuşmada, depremin hemen ardından Yalova Barosu olarak harekete geçtiklerini ve bölgeye giden baroya bağlı avukatların arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra halka hukuki danışmanlık hizmeti de verdiklerini hatırlattı. Çavuş, yaşanan depremin acılarının halen çok taze olduğunu ifade ederek, “Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Onlar bizim şehitlerimiz. Onların ruhları şad olsun. Onları unutmadık, unutturmayacağız. Depremde yaralanan, evini barkını kaybeden, mağdur olan kardeşlerimize de devletimiz her zaman sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. Biz de Yalova Barosu olarak depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Onların acılarını paylaşıyor, haklarını savunuyoruz” dedi.