Armutlu’da sokak hayvanları için kermes düzenlendi

Yalova’nın Armutlu ilçesinde, sokak hayvanları için anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında ki kermesten toplanan gelirlerin sokak hayvanlarına yardım için kullanılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 16:32

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Yalova'nın Armutlu ilçesinde belediye tarafından sokak hayvanlarına destek olmak amacıyla bir kermes etkinliği gerçekleştirildi.

Kermes gelirleri hayvanlar için kullanılacak

Etkinlik, hayvanseverlerin bir araya gelerek sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına dikkat çekilmesine olanak sağladı. Kermes boyunca çeşitli el yapımı ürünler, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Toplanan gelirlerin tamamının, sokak hayvanlarına yardım etmek için kullanılacağı ifade edildi. Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve belediye meclis üyeleri de gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe katılarak farkındalık oluşturulmasında yardımcı oldu.

Etkinliğin amacının sadece maddi destek sağlamak değil, aynı zamanda toplumda sokak hayvanlarına karşı farkındalık oluşturmak olduğu vurgulandı. Katılımcılar ve minik öğrenciler, etkinlik boyunca hem alışveriş yaparak hem de etkinliğe destek olarak sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulundular.

‘’Sokaktaki dostlarımızı unutmayalım’’

Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında gerçekleştirilen bu anlamlı kermesin sonrasında sosyal medya hesaplarında bir paylaşımda bulundu. Başkan Arslan gerçekleştirilen etkinliğin büyük önem taşıdığını ve sokak hayvanlarının hayatlarının iyileştirilmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Arslan sözlerinde şu ifadelere yer verdi, ‘’4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenmiş olan kermes etkinliğimizi, Meclis Üyelerimiz, Değerli Gönüllülerimiz ve İlçemizdeki öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Değerli Kadınlarımız kendi elleri ile yapmış olduğu lezzetli yemekleri satışa sunarak biriktirilen gelir ile sokak hayvanlarımıza destek olmayı hedefledik. Bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm gönüllülerimize gönülden teşekkür ederiz. Hayatı birlikte paylaşıyoruz. Sokaktaki dostlarımızı unutmayalım.’’

Murat Can Aytemur