Armutlu’da öğrencilerin katıldığı Tişört Tasarım Yarışması sonuçlandı

Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen tişört tasarım yarışmasında dereceye giren öğrencileri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 00:01
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında il genelinde ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Tişört Tasarım Yarışması" düzenlendi.

Seçilen 3 eser, İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Tişört Tasarım Yarışması düzenlendi. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ezberledikleri: Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü, Uzun İnce Bir Yoldayım,  Çayeli'nden Öteye türkülerinden, Lise öğrencileri ise ezberledikleri Yunus Emre şiirlerinden hareketle şartname doğrultusunda tişört tasarladı. Yarışmaya katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, kendi kategorilerinde yarıştı. Her yarışmacının yalnızca bir tişört tasarımı ile katıldığı yarışmada, her okuldan okul yönetimi tarafından seçilen 3 eser, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü üzerinden İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne, merkezdeki okullar ise direkt İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Armutlu’da ilkokul ve ortaokullarda dereceye giren öğrenciler belli oldu

Armutlu’da ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı yarışmanın sonuçlarını Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü duyurdu. İlkokullar arasında yapılan yarışma sonuçlarına göre 15 Temmuz İstiklal İlkokulu öğrencilerinden Elif Dilek Ökten ilçe birincisi oldu. Fıstıklı İlkokulu öğrencilerinden Ayşe Sima Kayıkçı ilçe 2’ncisi, Fıstıklı İlkokulu öğrencilerinden Miray Oğuz ise ilçe 3’üncüsü oldu. Ortaokullar arasındaki yarışmada ise Fıstıklı Ortaokulu öğrencilerinden Ayşen Nur Yıldıran ilçe birincisi oldu. Dursun Dumangöz Ortaokulu öğrencilerinden Şerife Öykü Baydar ilçe 2’ncisi, Fıstıklı Ortaokulu öğrencilerinden Nisa Nur Kurnaz ise ilçe 3’üncüsü oldu. Mansiyon ödülünü ise ilçe 3’üncüsü olan Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu öğrencisi Efe Özmen aldı.

Serap Polat