Armutlu’da iki hekim göreve başladı: İlk defa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi ataması yapıldı

Yalova’nın Armutlu İlçesinde, sağlık alanında çok önemli bir gelişme yaşandı. Armutlu İlçe Devlet Hastanesi’ne ilk defa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimi ataması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 12:52

Yalova’nın Armutlu İlçesi sağlık alanında önemli bir gelişmeye sahne oldu. Armutlu İlçe Devlet Hastanesi’ne ilk kez bir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimi atanarak, bölgedeki sağlık hizmetleri güçlendirildi. Armutlu İlçe Devlet Hastanesi, uzun zamandır çocuk sağlığı hizmetleri konusunda eksiklik yaşarken, yapılan bu atama ile birlikte ilçede çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda daha kapsamlı ve nitelikli sağlık hizmetleri sunulması bekleniyor.

Kaliteli sağlık hizmeti sunulacak

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümüne Uzm. Dr. Eda İpek Gürbüzer’in atanmasının ardından Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Ailesi olarak, Armutlu İlçe Devlet Hastanemize ilk defa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimi olarak Uzm. Dr. Eda İpek Gürbüzer’in atanmış olduğunu büyük bir memnuniyetle duyuruyoruz. Bu atama, bölgedeki çocuklarımızın sağlık hizmetlerine erişimini önemli ölçüde iyileştirecek ve ailelerimize daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

İç Hastalıkları etkili sağlık hizmeti sunacak

Armutlu için başka bir sevindirici haberi daha vatandaşlara duyuran Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri açıklamasına şu şekilde devam etti, ‘’Ayrıca, Armutlu İlçe Devlet Hastanemize İç Hastalıkları (Dahiliye) hekimi olarak atanan Uzm. Dr. Aslı Saltabaş’ın da görevine başladığını büyük bir mutlulukla belirtmek isteriz. Uzm. Dr. Aslı Saltabaş’ın katılımı, hastanemizde iç hastalıkları alanında daha kapsamlı ve etkili sağlık hizmetlerinin sunulmasını sağlayacaktır.’’

‘’Sağlık dolu günler temenni ederiz’’

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı sonlandırırken bu önemli gelişmelerin Armutlu Halkı’na hayırlı olmasını diledi ve devamında ise, ‘’Bu önemli gelişmeler, sağlık altyapımızı güçlendirme ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır. Uzm. Dr. Eda İpek Gürbüzer ve Uzm. Dr. Aslı Saltabaş’ın göreve başlamasıyla birlikte, Armutlu İlçe Devlet Hastanemizde çocuk sağlığı ve iç hastalıkları alanlarında daha etkili hizmetlerin sunulmasını amaçlıyoruz. Hekimlerimize yeni görevlerinde başarılar diler, sağlık dolu günler temenni ederiz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur