ANDA üyelerine Harita-Pusula-GPS eğitimi

Yalova’da faaliyet gösteren ANDA Kardeşe Vefa Derneği Yalova İl Temsilciliği üyelerine Afet ve Acil Durum Yalova İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Harita-Pusula-GPS eğitimi verildi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:49
https://www.yalovahayat.com/

Eğitim, AFAD İl Müdürlüğü’nde teorik olarak başladı ve daha sonra doğada uygulamalı olarak devam etti. Eğitim, özellikle ormanlık alanlarda ve dağlarda yaşanan kaybolma vakalarında ekip üyelerinin çok işine yarayacak.

Eğitimde, harita ve pusula çeşitleri, harita okuma, koordinat okuma, rota çıkartma, GPS takibi ve diğer konular işlendi. Eğitimciler, harita ve pusulanın doğru kullanılmasının ve birbirlerine olan gerekliliğinin önemine vurgu yaptılar. Eğitimde ayrıca arama kurtarma faaliyetlerinde karşılaşılabilecek zorluklar, riskler ve çözüm yolları da anlatıldı. Eğitim sonunda, ekip üyeleri, doğada verilen koordinatları bulup rotayı takip etme, yeni rota belirleme, seri şekilde pusula ile haritayı yönüne koyma, bulunulan noktayı haritada bulup işaretleme, varılacak olan mesafeyi ve süreyi hesaplama gibi uygulamalar yaptılar.

ANDA Yalova yetkilileri, kendilerine verilen eğitimden dolayı AFAD Yalova İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. ANDA Yalova İl Temsilcisi Ahmet Yılmaz, “Bu eğitim bizim için çok faydalı oldu. Doğada yönümüzü bulmada çok çeşitli imkanlar vardır. Bunlardan biri de harita-pusula-GPS üçlüsüdür. Bu üçlüyü doğru kullanarak, kaybolmadan ve keyif alarak yeni yerleri keşfedebiliriz. Ayrıca, arama kurtarma faaliyetlerinde de bu üçlü bize çok yardımcı olacaktır. AFAD ekiplerine bu eğitimi bize verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi